Pajūryje – vis daugiau pavasario | Diena.lt

PAJŪRYJE – VIS DAUGIAU PAVASARIO

Pasitinkant dar vieną kalendorinio pavasario savaitę, sinoptikai prognozuoja neblogus orus. Vis dažniau pasirodys saulė, temperatūra dienomis kils beveik iki 10 laipsnių šilumos. Tad ateinanti savaitė vis labiau primins pavasarį. Ypač džiugins savaitgalio orai, kada uostamiestyje vyks gausybė Kovo 11-ajai skirtų renginių.

Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį, skirtingai nei kitomis savaitės dienomis, lietus nenumatomas. Šeštadienį temperatūra laikysis apie plius 3–5 laipsnius, vyraus rytinių krypčių vėjas, kuris sieks 2–7 m/s. Sekmadienį bus šilčiau, temperatūra pakils iki 6–8 laipsnių šilumos, rytų vėjas sieks iki 4–9 m/s. Sinoptikai taip pat pažymi, kad šeštadienis veikiausiai bus apniukęs, tačiau sekmadienį niūrūs debesys trauksis, diena bus giedra, be lietaus.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį pietryčių vėjas pakils iki 7–12 m/s ir panašaus stiprumo laikysis visą dieną. Pirmadienio rytą bus debesuota, o bėgant dienai sulauksime ir lietaus. Naktį temperatūra laikysis apie nulį, o dieną apie 6–8 laipsnius šilumos.

Lietus tęsis ir antradienio naktį. Vyraus rytinių krypčių vėjas, panašus į dieną prieš tai. Naktis bus šiltesnė, oro temperatūra sieks apie 2–4 šilumos, o dieną šils iki 7–9 laipsnių šilumos. Nors šiandien nelis, diena vis tiek gali būti apniukusi.

Nuo trečiadienio ir visą likusią savaitę lietaus turėtų nebebūti. Dienos giedrės, dažniau pasirodys ir saulė. Naktį šiaurės, rytų vėjas nežymiai sustiprės ir sieks 5–10 m/s, dieną šiek tiek aprims. Naktį temperatūra bus apie nulį laipsnių, o dieną vėl šils iki 6–8 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį vėjo kryptis ir smarkumas ženkliai nesikeis. Naktį sulauksime žemesnės temperatūros, bus apie 1–3 laipsnius šalčio, tačiau dieną vėl šils iki 4–6 laipsnių šilumos.

Penktadienį tiek naktį, tiek dieną šiaurės, rytų vėjas sieks apie 2–7 m/s. Temperatūra naktį laikysis ir vėl apie nulį, o dieną sieks iki 5–7 laipsnių šilumos.

Gairės: pajūris, orai, pavasaris
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS