Palanga jungiasi prie Žemės valandos – šeštadienį užtems jūros tiltas | Diena.lt

PALANGA JUNGIASI PRIE ŽEMĖS VALANDOS – ŠEŠTADIENĮ UŽTEMS JŪROS TILTAS

  • 1

Palangos miesto savivaldybė jungiasi prie Žemės valandos, tad kovo 24 d., šeštadienį, vienai valandai (nuo 20.30 val. iki 21.30 val.) bus išjungtas jūros tilto apšvietimas.

Išjungdami šviesas prie Žemės valandos kasmet jungiasi daugiau nei milijardas žmonių visame pasaulyje – taip leidžiama planetai 60 minučių atsikvėpti. Šiuo simboliniu geros valios globalios akcijos „Žemės valanda“ dalyviai visus kviečia susimąstyti, ką kiekvienas iš mūsų gali padaryti, kad sumažintume pragaištingus žmogaus veiklos padarinius gamtai. Vienas iš jų – tai klimato kaita, kurios poveikis juntamas jau ir mūsų šalyje.

Palanga, kaip ir visa Lietuva, prie šios akcijos jungiasi jau kelerius metus iš eilės – kasmet Žemės valandą vienai valandai į tamsą panyra vienas iš žinomiausių kurorto objektų ¬– jūros tiltas. Jis Žemės valandai paminėti pasirinktas ne atsitiktinai – šis tiltas simbolizuoja ne tik didžiausią šalies kurortą, bet ir visą Lietuvos pajūrį.

Palangos miesto mero Šarūnas Vaitkus prie šios geros valios akcijos kviečia jungtis ir visus kurorto gyventojus bei svečius ir šeštadienio vakarą vienai valandai išjungti šviesą savo namuose. „Palaikydami Žemės valandos akciją siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į ekologines problemas, paraginti žmones susilaikyti nuo bereikalingo vartojimo bei paskatinti susimąstyti, kaip kiekvienas iš mūsų galėtume prisidėti prie klimato kaitos problemų mažinimo. Juk bet kokius pokyčius pirmiausia turėtume pradėti nuo savęs“, – sakė Š. Vaitkus.

GALERIJA

  • Palanga jungiasi prie Žemės valandos – šeštadienį užtems jūros tiltas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

anonimas

Parodykit kur matot jūros tiltą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS