Palanga pažadėjo laikytis įstatymų | Diena.lt

PALANGA PAŽADĖJO LAIKYTIS ĮSTATYMŲ

Po Stintų šventės Palangoje, kur svečiams centrinėse miesto gatvėse akis badė Lietuvoje uždrausta alkoholio reklama, Palangos savivaldybės atstovai paaiškino, kad kai kuriuos prekės ženklus žmonės esą neteisingai suprato, priskirdami juos alkoholio reklamai, bet ateityje pažadėjo griežčiau paisyti įstatymų.

Po dienraščio publikacijos apie Palangos stintų šventėje žmonėms užkliuvusią gausią alkoholio reklamą ("Kurorte įstatymai negalioja?", 2018 02 20, "Klaipėda"), kuri nuo šių metų Lietuvoje yra draudžiama, Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai tikino, jog tai buvo tik pavieniai atvejai.

Nors "Klaipėda" iš skaitytojų gavo ne mažiau tuzino nuotraukų (publikavo tik kelias), kuriose matyti, kad alkoholio reklamos draudimo Palangoje per šventę nebuvo paisoma.

"Jūsų minėtame straipsnyje buvo pateikti du atvejai dėl alkoholinių gėrimų reklamos. Pirmuoju atveju, kur nuotraukoje matyti užrašas ant prekiautojo palapinės, Palangos miesto savivaldybės administracijos nuomone, tai nėra alkoholio reklama", – paaiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja Danutė Mikienė.

Anot D.Mikienės, "šiuo atveju užrašas ant prekiautojo palapinės pardavimo vietoje buvo pateikiamas kaip prekės ženklas, o ne kaip reklama, todėl tai galbūt daugelį ir suklaidino, ir šventės svečiai šiuos užrašus palaikė alkoholio reklama".

Vis dėlto prekės ženklas, ypač viešojoje vietoje, yra vienas rinkodaros, reklamos elementų, tačiau to Palangos valdininkai pripažinti nenori.

"Kur matosi kilnojamasis skydelis su užrašu "Karštas vynas, karštas vyšnių alus", prekiautojams buvo paaiškintos įstatymo nuostatos dėl alkoholinių gėrimų reklamos, liepta nedelsiant pašalinti minėtą skydelį, prekiautojai įspėti, kad ateityje, jei nesilaikys įstatymo reikalavimų, bus baudžiami. Skydelis buvo nedelsiant pašalintas", – tikino D.Mikienė.

Anot valdininkės, dėl įvairių pažeidimų 4 prekeivių veikla buvo sustabdyta, 6 mugės dalyviai įspėti dėl įvairių reklamos pažeidimų ir pareikalauta pašalinti reklaminius skydelius.

Esą ateityje tiek dėl reklamos, tiek dėl kitokio pobūdžio pažeidimų bus taikomos nebe prevencinės priemonės, bet administracinė atsakomybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Cha cha cha

Palangos savivaldybėje savi istatymai ir taikomi jie tada, kada reikia ir kam reikia :)))

alko

spekuliantams tai nė motais, kol nebus piniginių baudų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS