Partijos ir komitetai turi susiskaičiuoti narius | Diena.lt

PARTIJOS IR KOMITETAI TURI SUSISKAIČIUOTI NARIUS

Dukart per metus – iki kovo 1 d. ir iki spalio 1 d. – politinės partijos ir politiniai komitetai Teisingumo ministerijai privalo pateikti patikslintus savo narių sąrašus. Iki termino likus dešimčiai dienų, juos jau pateikė 14 politinių partijų ir 5 politiniai komitetai.

Pernai Seimui priėmus Politinių organizacijų įstatymą, numatantį galimybę šalia politinių partijų rinkimuose dalyvauti ir visiškai naujos teisinės formos juridiniams asmenims – politiniams komitetams, jų Lietuvoje registruota 32.

Uostamiestyje tėra vienas politinis komitetas – „Ištikimi Klaipėdai“, kurio nariai ir sudaro uostamiesčio tarybos daugumą su meru Arvydu Vaitkumi priešakyje.

Šis komitetas – vienas skaitlingiausių šalyje, nes vienija 218 narių.

Daugiau politikų susitelkę tik po Kauno mero Visvaldo Matijošaičio vėliava, jo vadovaujamas politinis komitetas „Vieningas Kaunas“ turi 364 narius.

Šiuo metu 32 politiniams komitetams priklauso 2,8 tūkst. asmenų, o 23 partijoms – per 97 tūkst., prieš metus jų buvo 4,5 tūkst. daugiau.

Dabar Lietuvoje yra registruotos 27 partijos, iš jų veikiančios – 23, kitos partijos yra likviduojamos arba joms pradėta likvidavimo procedūra.

Politiniai komitetai ir partijos savo narių skaičių turi pateikti du kartus per metus.

Jeigu politinė organizacija vienerius metus nepateikia savo narių sąrašų, Teisingumo ministerija apie tai praneša Juridinių asmenų registro tvarkytojui ir šis inicijuoja politinės organizacijos likvidavimą.

Asmuo gali priklausyti tik vienam politiniam komitetui arba partijai.

Teisingumo ministerija iki spalio 10 d. informuos Vyriausiąją rinkimų komisiją, kurie politiniai komitetai ir politinės partijos yra pateikę savo narių sąrašus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kas patikrins g a u j o s e faktišką asmenų tikrumą ?,

žinau eilę gaujų , kuriose daugelį metų jų nariai senai k a p u o s e, tačiau jie, kaip MIRUSIOS SIELOS ir toliau "aktyviai" dalyvauja jų politiniame pomirtiniame gyvenime, panašiai , kaip OŽIO p a s l ė p t i 75 metams KGB-tai, kurie tikrovėje " nedalyvauja" valstybės gyvenime-- s ą m o n i n g a i ir grubiai pažeisdami valstybės įstatymus-- dalyvauja r i n k i m u o s e .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS