Pateiktos išvados dėl biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimų | Diena.lt

PATEIKTOS IŠVADOS DĖL BIUDŽETINIŲ ĮSTAIGŲ DARBUOTOJŲ ATLYGINIMŲ

  • 5

Savivaldybės administracijos direktoriaus suformuota darbo grupė atliko Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo užmokesčio analizę bei pateikė rekomendacijas dėl atlyginimų didinimo bei darbo apmokėjimo sistemos tobulinimo.  Analizė atlikta Klaipėdos mero siūlymu.

Darbo grupė situaciją vertino 22 sporto, kultūros, socialines bei sveikatos priežiūros paslaugas teikiančiose biudžetinėse įstaigose – atlikta pirmo šių metų ketvirčio darbo užmokesčio analizė, taip pat įvertinta, kokią įtaką atlyginimams turėjo iš miesto biudžeto šiems metams skirtas papildomas 15 proc. finansavimas.

„Analizė atlikta siekiant įvertinti visumą, nustatyti tobulintinas sritis, numatyti gaires tolimesniam atlyginimų augimui“, – sakė Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė, pirmininkavusi darbo grupei.

Vienas iš darbo grupės siūlymų – ateinančiais metais išlaikyti 15 procentų padidintą darbo užmokesčio fondą, taip pat kasmet spręsti dėl papildomų finansavimo galimybių.

„Šiais metais darbo užmokesčio fondas buvo padidintas 15 procentų. Iš jų 8-is procentus biudžetinių įstaigų vadovai turėjo skirti darbuotojų pareiginės algos pastoviajai daliai didinti, o 7-is procentus – kintamajai. Šiam padidinimui bendrai buvo skirta beveik 5 mln. eurų. Darbo grupė savo išvadose siūlo ne mažesnį finansavimą išlaikyti ir ateinančiais metais. Taip pat kiekvienais metais rekomenduojama spręsti dėl papildomų finansavimo galimybių iš savivaldybės biudžeto lėšų“, – kalbėjo darbo grupės pirmininkė. 

Analizė taip pat parodė, kad socialinių darbuotojų atlyginimai savo dydžiu atsilieka nuo kitų miesto biudžetinių įstaigų, tad išvadoje rekomenduojama visiems socialiniams darbuotojams taikyti ne mažesnį kaip 4,3 pareiginės algos pastoviosios dalies dydžio koeficientą.

„Tokia nuostata yra įtvirtinta ir tarp Vyriausybės bei profesinių sąjungų pasirašytoje Socialinių paslaugų šakos kolektyvinėje sutartyje. Nepaisant to, kad ne visi socialiniai darbuotojai yra sutartį pasirašiusių profesinių sąjungų nariai, manome, kad mažesnis koeficientas nebeturėtų būti taikomas nė vienam socialiniam darbuotojui. Žinoma, socialiniams darbuotojams galioja ir visos kitos rekomendacijos, kurios taikomos bendrai visiems biudžetinių įstaigų darbuotojams“, – teigė J. Simonavičiūtė.

Darbo grupė taip pat siūlo biudžetinių įstaigų vadovams išgryninti personalo valdymo strategiją, atkreipia dėmesį, kad įstaigų vadovai nustatydami pareiginės algos pastoviąją dalį turi užtikrinti, jog pastoviosios dalies nustatymas būtų pagrįstas, o kriterijai pamatuojami. Be to, siekiant užtikrinti skirtų asignavimų panaudojimo efektyvumą bei įvertinti įstaigose taikomų darbo apmokėjimo sistemų skaidrumą ir teisėtumą, siūloma ateinančiais metais atlikti dalies biudžetinių įstaigų darbo užmokesčio sistemų auditavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

>> Nesąmonė

ar gerai suprantate žodžio "biudžetininkas" reikšmę? Tai yra ne savivaldybės klerkas, o darbuotojas dirbantis miesto savivaldybės biudžetinėje įstaigoje pvz.mokykloje, ligoninėje, policijoje ir t.t., tai ką ir kur dar norėtumėte, jog sumažintų, atlyginimus ar darbuotojų skaičių?

siap

Strategine valdininko mintis – papildomai didinti darbo užmokesti – parodo valdininku supratimą kas yra darbas valstybinėse įmonėse. Esu etate mokėk man, ir kiekvienais metais papildomai primokėt nes užimu vieta. Valdininkas nesupranta reiškinio – skatinimas už atliktą gera darbą – tas nesupratimas labai jau aiškiai pasireiškia pas valdininke Simonavičiūte, tobuli jos pasisakymai ta tema. O darbo grupe iš valdininku – keisčiau negali būti.

Nesąmonė

Tipiškas klerko požiūris. Taip, biudžetininkų d.užmokestis mažas. Bet sprendimo būdas t/b visai kitas: mažinti savivaldybės darb. sk., o iš esamo d.užmokesąčio fondo - padidinti algas tiems, kas liks, kas nori ir sugeba dirbti. Motyvacija garantuota. O dabar - pažiūrėkite, jie nieko neveikia, vienas kito f-jos dubliuojamos, pastovūs kavos gėrimai, aplink esančios kavinės per pietus okupuotos po kelias valandas tų klerkų. O juk pietų pertrauka - max. 1 val... Štai meras: yra sekretorė, keli padėjėjai, plius savivaldybės administracijos armija su visa armija padėjėjų ir sekretoriu, direktoriais. Anksčiau visi tilpo 1 pastate, meras turėjo 1 sekretorę ir viskas. Oi, reikia privatininko rankos, kad išvalyti visą tą gyvatyną, oi reikia. Lauk liberalus iš Klaipėdos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS