Pavasario orai – permainingi | Diena.lt

PAVASARIO ORAI – PERMAININGI

Šventinį savaitgalį sinoptikai prognozuoja pavasariškus, šiltus orus. Tačiau nuo antradienio sulauksime šiek tiek vėsesnės temperatūros, vėjuotų dienų ir lietaus. O savaitės pabaigoje šilti orai vėl turėtų sugrįžti.

Šeštadienis bus mažai debesuotas, vakarop turėtų pasirodyti ir saulė. Vyraus pietinių krypčių vėjas, kuris sieks 4–8 m/s, laikysis maloni temperatūra – apie 12–14 laipsnių šilumos. Lietaus šią dieną nesulauksime.

Velykų sekmadienį taip pat prognozuojami šilti orai, kurie džiugins tiek naktį, tiek dieną – naktį bus apie 9–11 laipsnių šilumos, o dieną kils iki 15–17 laipsnių šilumos. Visą dieną vyraus panašaus stiprumo ir krypties vėjas, kaip ir šeštadienį.

Antrąją Velykų dieną, pirmadienį, pietvakarių vėjas pūs nestipriai, sieks apie 6–11 m/s. Naktis numatoma be žymesnio lietaus, diena – visiškai be lietaus, tačiau bus apniukusi. Temperatūra naktį sieks 5–7 laipsnius šilumos, o dieną vėl šils iki 17 laipsnių šilumos.

Antroji balandžio mėnesio diena prognozuojama lietinga, temperatūra nuo šiol kelias dienas bus žemesnė negu šventinį savaitgalį. Naktį laikysis apie 5–7 laipsnius šilumos, o dieną – apie 7–9 laipsnius. Vėjo kryptis ir smarkumas ženkliai nesikeis.

Trečiadienis bus be lietaus, naktį šiaurės, vakarų vėjas stiprės iki 15–17 m/s, dieną – iki 10–15 m/s. Naktį temperatūra sieks 1–3 laipsnius šilumos, o dieną iki 3–5 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį vėl numatomas lietus tiek naktį, tiek dieną. Temperatūra naktį irgi bus nedidelė – sieks apie 2–4 laipsnius šilumos, o dieną šils iki plius 6–8 laipsnių. Dieną bus stipresni ir šiaurės vakarų vėjo gūsiai, jie sieks iki 18 m/s.

Penktadienis bus be žymesnio lietaus, tačiau oro temperatūra išliks labai panaši į ketvirtadienio.

Pirmasis balandžio savaitgalis kol kas prognozuojamas be lietaus, abi dienas, šeštadienį ir sekmadienį, vyraus pietryčių vėjas, naktimis šils iki 6–8 laipsnių, dieną – iki 10–12 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS