Pavojingoje perėjoje – dvigubas saugumas | Diena.lt

PAVOJINGOJE PERĖJOJE – DVIGUBAS SAUGUMAS

Taikos prospekte, perėjoje ties buvusia "Skibalės" parduotuve, užtikrinamas dvigubas pėsčiųjų saugumas. Jau veikia naujasis šviesoforas, tebėra ir greičio slopinimo kalneliai.

Naujovė pasiteisino

Naujasis šviesoforas įjungtas praėjusią savaitę. Darbus atlikusios įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas tvirtino, kad toks eismo reguliavimas pasitvirtino.

"Šia perėja eina daug pėsčiųjų, o eismas – intensyvus. Svarbiausia šiuo atveju yra saugumas. Dabar žmonės gali saugiai pereiti gatvę. Paspaudžia mygtuką ir užsidega žalias šviesoforo signalas", – pasakojo vadovas.

Tik pamatę montuojamą naują šviesoforą, vairuotojai nuogąstavo, kad prie jo susidarys transporto spūstys. Tačiau kol kas specialistai kamšačių nepastebėjo.

"Nelabai yra galimybių joms susidaryti. Automobilių vairuotojams nuolat dega žalias šviesoforo signalas. Raudonas įsižiebia tik pėstiesiems paspaudus mygtuką", – tvirtino vadovas.

Gali tekti laukti pavasario

Automobilių vairuotojams kliūva ir palikti greičio slopinimo kalneliai. Miesto valdžios atstovai žadėjo, kad įrenginiai bus išmontuoti, kai pradės veikti šviesoforas. Tačiau kol kas to nėra padaryta.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda aiškino, kad dabar kalneliams pašalinti – ne sezonas.

"Bandysime prašyti rangovo, kad tuo užsiimtų. Šias paslaugas teikianti įmonė yra iš Vilniaus. Nelabai jiems apsimoka pasiimti skustuvą ir važiuoti pašalinti kelių greičio slopinimo kalnelių. Bandysime kalbėti", – pasakojo direktorius.

L.Dūda neatmetė, kad gali tekti laukti ir pavasario, kad kalneliai būtų nuimti. Atkreipiamas dėmesys, kad pastaruoju metu vyraujantys orai taip pat nepalankūs šiems darbams.

"Tad kurį laiką vairuotojai turės pakentėti", – tvirtino direktorius.

Įkurdins dar penkiose vietose

Sprendimas įrengti šviesoforą ties buvusia "Skibalės" parduotuve priimtas seniai. Atkreiptas dėmesys, kad čia esanti nereguliuojama pėsčiųjų perėja nėra saugi.

Pėstieji turi kirsti daug eismo juostų, o Taikos prospektas yra judri magistralinė gatvė. Tokia pėsčiųjų perėja negalima ir pagal galiojančius reikalavimus.

Prieš kelerius metus šioje vietoje buvo partrenkta ir mirtinai sužalota moteris. Po šio įvykio ties pėsčiųjų perėja įrengti greičio slopinimo kalneliai.

Tokius pat šviesoforus su mygtukais, kuriuos priėję turės paspausti gatvę kirsti norintys žmonės, mieste planuojama įrengti dar penkiose vietose.

Tai bus padaryta trijose nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose Baltijos prospekte, Šilutės plente, ties įmone "Klaipėdos energija, Taikos prospekte, ties Žvejų rūmais.

Naujo šviesoforo prie buvusios "Skibalės" parduotuvės projektavimas, įrengimas atsiėjo apie 28 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

vot nesamone nuo vieno sviesoforo iki kito koks 100 metru durniu laivas

Nu nu

Gal Dūda irgi iš Vilniaus, tai varyk tenai sau.

Anonimas

Gi jau panaikino tuos kalnelius. Vieną išarė su duobe, kito - atvirkščiai, paliko išsikyšusį lopą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS