Pažeidėjai miesto biudžetą papildys solidžia suma | Diena.lt

PAŽEIDĖJAI MIESTO BIUDŽETĄ PAPILDYS SOLIDŽIA SUMA

Uostamiesčio tvarkdariai per šiuos metus jau surašė beveik 19 tūkst. administracinių nusižengimų protokolų. Didžioji dalis pažeidėjų nepaisė automobilių statymo tvarkos arba vengė sumokėti rinkliavą už stovėjimą.

Pokyčiai Žvejų gatvėje

Antradienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai domėjosi, kaip užtikrinama viešoji tvarka Klaipėdoje. Posėdyje situaciją apžvelgė ir kylančias problemas pristatė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Siekiant daugiau tvarkos vasarą Žvejų gatvėje atsirado pėsčiųjų takus žymintys ženklai.

K.Vintilaitė neslėpė, kad naujoji ženklų schema sukėlė vairuotojų nepasitenkinimą.

"Pirmoji savaitė buvo labai įtempta, teko reaguoti į begalę skambučių tų, kurie pranešinėjo apie pažeidimus. Per tą laikotarpį, kol žmonės priprato prie pokyčių, buvo įforminta apie 350 pažeidimų už automobilių statymą draudžiamose vietose. Mūsų kassavaitiniuose planuose Žvejų gatvė yra prioritetinė, tačiau pastebime, kad dabar tik vienas kitas nusižengia taisyklėms", – kalbėjo K.Vintilaitė.

Pietinėje dalyje – netvarka

Komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila akcentavo, kad savaitgaliais prie Dangės krantinės nuolat išsirikiuoja taksi automobiliai, sukeldami chaosą  ir variklių burzgimu trukdydami gyventojams ilsėtis.

Esą reikėtų numatyti atskirą vietą taksistams.

"Juk yra aikštelė šalia piliavietės", – atkreipė dėmesį A.Vaišvila.

Pasak K.Vintilaitės, savaitgaliais naktimis tvarką mieste prižiūrintys skyriaus specialistai atlieka prevencinį darbą, kalbasi su taksistais, juos įspėja.

"Matyt to neužtenka, reikės imtis represijų. Paplanuosime teminį patikrinimą ir taikysime atsakomybę", – tikino Viešosios tvarkos skyriaus vedėja.

Anot jos, kur kas prastesnė situacija yra pietinėje miesto pusėje, kur daugiabučių kiemuose ypač trūksta vietos mašinoms.

Kol nebus sutvarkyta infrastruktūra, negalime puldinėti žmonių.

"Patys suprantate, kad kiemuose yra blogi reikalai. Kol nebus sutvarkyta infrastruktūra, negalime puldinėti žmonių. Todėl važiuojame į miegamuosius kvartalus tik tuo atveju, kai gauname skundų ir policijos pranešimus", – kalbėjo K.Vintilaitė.

Planas – 400 tūkst. eurų baudų

Vedėjos žodžiais, specialistų darbo krūviai – milžiniški. Per metus skyriaus tvarkdariai priima sprendimus dėl protokolų surašymo beveik 20 tūkst. pažeidėjų.

"Šiuo metu jau turime arti 19 tūkst. pažeidėjų. Per 11 tūkst. nusižengimų protokolų – dėl automobilių statymo tvarkos, 6 tūkst. – rinkliavos klausimais ir tik 4 proc. likusiųjų sudaro kiti pažeidimai, už kurių kontrolę esame atsakingi. Apdoroti tokį kiekį bylų nėra lengva. Net mūsų darbo uždaviniuose numatyta kiekvienam valstybės tarnautojui per savaitę surašyti nemažiau kaip 100 administracinių nusižengimo protokolų. Tie patys žmonės turi išvažiuoti dukart į gatvę" – sakė K.Vintilaitė.

Be keturių už civilinę saugą atsakingų specialistų šiuo metu Viešosios tvarkos skyriuje darbuojasi 29 žmonės.

Anot K.Vintilaitės, specialistai metų planą įvykdė maksimaliai. Į miesto biudžetą Viešosios tvarkos skyrius iki metų pabaigos planuoja surinkti apie 400 tūkst. eurų baudų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Ty

Nevykelių pijokų kontora

Renata

Surinkot,dabar pasidalykit premijom ir baliukas.Nešvarūs žmogeliukai,laižykit.

Gh

Vintilaitė gerą kompaniją surinko ,per kyšius ,pažintis idarbino,dabar smaugia kuo daugiau suringti.Pirtelėje pageria ir kitų baust,gera šilta vietelė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS