Penktadienį ieškos nelegalių kūrentojų | Diena.lt

PENKTADIENĮ IEŠKOS NELEGALIŲ KŪRENTOJŲ

Šį penktadienį Klaipėdos apskrityje ir visoje šalyje startuos tradicinė aplinkosauginė akcija "Kaminukas". Du mėnesius pareigūnai tikrins, kaip gyventojai ir gamybos įmonės laikosi atliekų deginimo taisyklių reikalavimų.

Oro taršą mieste sukelia ne tik transportas, bet ir iš individualių kaminų rūkstantys juodi dūmai.

Specialistai aiškinsis, ar fiziniai ir juridiniai asmenys nedegina atliekų ir netinkamo kuro, taip pakenkdami oro kokybei. Už tokio pobūdžio pažeidimus gresia administracinė atsakomybė.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Alfredas Šepštas informavo, kad akcija, bendradarbiaujant su kitomis institucijomis, prasidės vasario 1-ąją ir tęsis iki pat kovo pabaigos.

Pareigūnai visoje apskrityje jau nebe pirmus metus aiškinsis, kaip gyventojai ir gamybinės įmonės laikosi atliekų deginimo taisyklių reikalavimų, kaip eksploatuojamos krosnys pramoniniuose ir gyvenamuosiuose kvartaluose, autoservisuose, remonto dirbtuvėse, autotransporto techninę priežiūrą ir panašią veiklą vykdančiose įmonėse, garažuose.

Pasak A.Šepšto, svarbu ne nubausti, bet atlikti prevencinį darbą, susitikti su žmonėmis ir išaiškinti, kas gresia neatsakingai elgiantis su aplinka.

Patikrinimai šiemet vyks dviem etapais: ne tik žiemą, bet ir rudenį – nuo spalio 1-osios iki lapkričio 30-osios.

Už atliekų deginimą gresia įspėjimas ar bauda nuo 300 iki 858 eurų. Pirmą kartą pažeidėjams teks susimokėti pusę numatytos minimalios baudos. Atskirai skaičiuojama ir žala gamtai – minimali suma, kurią tenka pakloti pažeidėjams, yra apie 50 eurų.

Aplinkosaugininkai gyventojams primena, kad, krosnyje degant atliekoms ar netinkamam kurui, į aplinką išsiskiria žmogaus sveikatai pavojingos medžiagos, kietosios dalelės, kurios kuo smulkesnės ir mažiau matomos, tuo pavojingesnės sveikatai.

Įtarus apie pažeidimus reikėtų informuoti Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentą arba paskambinti visą parą veikiančiu bendruoju pagalbos centro telefonu 112.

Nuo vasario 1-osios aplinkosaugininkai taip pat vykdys akciją "Lydeka", kurios tikslas – besirengiančių neršti ir neršiančių lydekų bei kitų žuvų efektyvesnė apsauga.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

petras

kazi kaip del kitu patikrinimu,nereik daunais apsimest ir dulkint ubagus, dumpiu savartyna mudilos tvarkykit, skystas atliekas tvarkancius dumpiuose,ten kniskit prota, sukisti eu pinigai,oooo smarve vaziuoj keliu klaipeda-priekule bet kokiu metu laiku kelia nosi i virsu, kazi kur valdininkai,lansafto specai, projektuotojai ziurejo, miestas plesis, vat kur didziule problema, bet kur tau ,taigti prie valdininku didziuju ismeneliu,auksciaausiu specu,,tiksliau mudaku,,,neprisipisi.sekmes dulkint zemiausius,jau senai laikas vienitis ir reikst savasias konstitucines teises.

Ooo

Mitre paieškoti durniuku,pirma parupinkit žmogui o po to reikalaukit ,o siaip as savo privačią valdą saugau ir įstatymas saugo mane ,taip ,kad ot varot povorot 180 laipsnii

zelemunčikas

Kaip kas gali,taip tas šildosi.Kas išgali nusiperka malkų,kas neišgali prisitempia nuo konteinerių(vagystė),kiti automobilį nuauna,kiti rusiškais rubliais kūrena,nes jie mediniai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS