Pirkėją sukrėtė graudus vaizdelis žuvies skyriuje | Diena.lt

PIRKĖJĄ SUKRĖTĖ GRAUDUS VAIZDELIS ŽUVIES SKYRIUJE

Pasibaisėtinos gyvų žuvų laikymo sąlygos Klaipėdos prekybos centre „Iki“ sulaukė pirkėjų kritikos. Klaipėdietės darytoje nuotraukoje matyti, kad į stiklinę vandens talpą sumesti daugybė gyvių karpių neturi nė lopinėlio laisvo ploto. Patikrinimą atlikę Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai įspėjo parduotuvės darbuotojus.

Praėjusį šeštadienį prieš pat šventes į Debreceno g. 54 esančią „Iki“ užsukusi klaipėdietė Iveta neteko žado. Gyvi paprastieji karpiai, net ir su nemenka nuolaida, neatrodė patraukliai. Vienoms prie kitų prisišliejusioms žuvims akivaizdžiai trūko erdės ir vandens.

„Taip yra buvę ir anksčiau, bet tikrai neturėtų tęstis. Vien nuo tokio vaizdo darosi bloga“, – stebėjosi klaipėdietė.

Gavę skundų šiame prekybos centre tą patį šeštadienį apsilankė Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai. „Iki“ parduotuvės darbuotojams buvo liepta susitvarkyti.

„Yra nustatytos taisyklės, kaip žuvys turi būti laikomos, kokiame tūryje, kiek žuvų gali būti. Gruodžio 23 d. patikrinome keturias parduotuves. Prekybos centre „Iki“ nustatėme neatitikimus ir skyrėme įspėjimą. Baudos nerašėme. Darbuotojų aiškinimu, jie nepastebėjo, kad kranas prateka. Todėl prie mūsų inspektorių pripylė vandens ir to ploto žuvims užteko“, – teigė Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

„Prieš šventes prekybos tinklai matyt nori užsivežti kuo daugiau produkcijos, kad nepritrūktų prekyboje, todėl taip ir nutinka. Kai kurios parduotuvės jau pasimokė“, – samprotavo viršininkas. 

Prekybos tinklo "Iki" viešųjų ryšių vadovės Bertos Čaikauskaitės komentaras

Kiekviena "Iki" tinklo parduotuvė, kurioje prekiaujama gyva žuvimi, turi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduotą specialų leidimą, todėl tarnybos atstovai prižiūri, kad būtų laikomasi reikalavimų.

Savo ruožtu "Iki" parduotuvės deda visas pastangas, kad gyvos žuvies laikymo sąlygos atitiktų standartus: priėmimo metu žuvys yra apsaugomos nuo temperatūros šoko, tikrinama vandens temperatūra, jis laiku keičiamas, taip pat kontroliuojama vandens prisotinimo deguonimi įrangos veikla.

Šiuo atveju įvertinus situaciją, dalis žuvies buvo išimta ir perkelta į kitas talpas arba išdorota.

Gairės: karpiai, iki, prekybos centras, Parduotuvė IKI, žuvys, skaitytojo naujiena, gyvos žuvys
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Vile

Niekada nepirkciau tokios zuvies, baisu ir ziureti, o deti i burna - tuo labiau. Nuzmogejimas ir tiek. Kaip galima sitaip kankinti gyvus sutverimus. Baisesnio zveries uz zmogu tikrai nera.

manau

Užkėlė karpių kainas, tai niekas jų neįperka, tai per šventes mėgina per visokias akcijas kuo daugiau žuvų iškišti, todėl ir grūda į akvariumus kuo daugiau

o

mane labiau siurpina ne tos maistui skirtos zuvys( beje ju neperku, nes ranka nekyla jas zudyt), o i gatve ismetami, badui ir vargui pasmerkiant. mazi katineliai.Nuperka tokia jautruole gyva zaisla savo auksiniam vaikeliui ir po pirmo murkdomo ir tasomo kaciuko protesto t y ikandimo ar drykstelejimo savo kankintojui, buna nubaudziamas ismetant i gatve. Va cia tai siaubas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS