Planuojamas naujas regioninis stadionas | Diena.lt

PLANUOJAMAS NAUJAS REGIONINIS STADIONAS

  • 21

Klaipėdoje bus statomas dar vienas svarbus socialinės infrastruktūros objektas – naujas regioninis futbolo stadionas. Miesto taryba pritarė, kad būtų organizuojamas architektūrinis konkursas, o po to rengiamas techninis stadiono projektas.

Šios priemonės įtrauktos į 2018–2020 m. savivaldybės strateginį veiklos planą. Anot Klaipėdos mero, niekam neturi kilti nė menkiausios abejonės apie stadiono svarbą ir reikalingumą.

"Klaipėdoje išsprendus arenos klausimą, taip pat pastačius naują baseiną, dabar mūsų pareiga imtis stadiono statybos klausimo. Neverta kryžiuoti iečių dėl tolimesnių projekto įgyvendinimo etapų, nes tai stabdo galimybę žengti pirmąjį žingsnį. Drąsiai jį ženkime ir nebijokime galimų rizikų ateityje. Tegul negąsdina šiandien tai, kad dar nėra aiškūs visi finansavimo šaltiniai, bet, matant palaikymo ženklus tiek iš valstybės, tiek iš kaimynų regioninėse savivaldybėse, manau, tikrai rasime galimybių, kaip tuos iššūkius suvaldyti", – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Numatoma, kad naujas stadionas galėtų būti statomas sklype tarp Tilžės gatvės, geležinkelio, Klemiškės gatvės ir Palangos plento.

Ši vieta parinkta atlikus galimybių studiją, parengtas ir detalusis teritorijos planas.

Galimybių studija numato projektuoti UEFA IV kategorijos reikalavimus atitinkantį, 8–10 tūkst. žiūrovų vietų stadioną, kartu siūloma įrengti lengvosios atletikos aikštyną, dengtą sporto salių kompleksą.

Planuojama, kad projektą būtų galima įgyvendinti etapais: 2018–2020 m. būtų parengta techninė dokumentacija, iki 2024 m. vyktų stadiono su dengta treniruočių aikšte ir reikalinga inžinerine bei susisiekimo infrastruktūra statybos, o iki 2028 m. būtų įrengta visa kita siūloma infrastruktūra.

Preliminariais skaičiavimais, įrengti stadioną ir jam reikiamą infrastruktūrą atsieitų apie 30 milijonų eurų, o įgyvendinti projektą, pasirūpinant ir kita infrastruktūra, – apie 40 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Sigitas

Sigitas Petkevičius Sigitas Petkevičius Kodėl t.y. 1. Šios priemonės įtrauktos į 2018–2020 m. savivaldybės strateginį veiklos planą ir pagal galimybių studija numatoma projektuoti tik UEFA IV kategorijos reikalavimus atitinkantį, 8–10 tūkst. žiūrovų vietų stadioną? 2. Planuojama, kad projektą būtų galima įgyvendinti etapais: 2018–2020 m. būtų parengta techninė dokumentacija, iki 2024 m. vyktų stadiono su dengta treniruočių aikšte ir reikalinga inžinerine bei susisiekimo infrastruktūra statybos? Kai tuo tarpu Kaunas Dariaus ir Girėno stadione turi 9180 žiūrovų vietų. Kauno valdžia rekonstruojame projekte futbolo, lengvosios atletikos metu būtų 15 tūkst. žiūrovų. Koncerto metu būtų 30 tūkst. žiūrovų. Tai kodėl taip apsistota ir apsiribota ant to skaičiaus t.y. 8–10 tūkst. žiūrovų vietų, kai tuo tarpu Klaipėdos miesto tarybos deputatas A. Grublys argumentuodamas siūlo kad Klaipėdos stadionas turėtu ne mažiau 15 tūkst. žiūrovų vietų.

patarimas

Šiuolaikinis futbolo stadionas turi būti be bėgimo takų, kad žiūrovas galėtų kaip galima arčiau aikštės būti. Atskirkit futbolą nuo lengvosios atletikos. Pigiau būs ir pastatyti, o po to ir išlaikyti stadioną. O visokiems spektakliams vasaros estrada patvarkykit ir pilnai užteks.

Reikia greitai

Stadiono reikia jau kitai jūros šventei. Buvo šiemet įdomus spektaklis, bet tik garsus girdėjom, o vaizdo nebuvo galimna pamatyti. Piliavietės aikštė tam renginiui visai netiko. Reikia stadiono, kur tokius ar panašius spektaklius bus galima matyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS