Po sunkių ligų – į modernų reabilitacijos skyrių | Diena.lt

PO SUNKIŲ LIGŲ – Į MODERNŲ REABILITACIJOS SKYRIŲ

  • 7

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje sunkiomis ligomis sergantiems pacientams sudarytos dar geresnės reabilitacijos sąlygos.

Po kapitalinio remonto duris atvėrusiame Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje pacientai įsikurs šviesiose erdviose palatose. Prie modernių funkcinių lovų įrengta personalo iškvietimo , deguonies sistemos, kiekvienoje palatoje – tik jos pacientams skirtas sanitarinis mazgas ir dušo kabina. Skyriaus erdvės – koridoriai, procedūriniai kabinetai, pacientų valgykla – pritaikyta judėti neįgaliems pacientams.

„20 metų mūsų ligoninėje veikiantis Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius buvo vienintelis, kurio dalis nebuvo renovuota. Tad jam seniai reikėjo atsinaujinti. Dalis vis dar laukia savo remonto, todėl galima palyginti skirtumus. Atnaujintoje skyriaus dalyje pakeista viskas, nuo lubų iki grindų“, – džiaugėsi Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje gydomi pacientai po insultų, infarktų, kardiochirurginių operacijų, galvos traumų, galūnių amputacijų, sąnarių pažeidimų ir operacijų.

„Prieš 20 metų ligoninėje įkūrus reabilitacijos skyrių jis nuo dešimties lovų išaugo iki šešiasdešimties. Mūsų skyriuje teikiamos antrinio ir tretinio lygio reabilitacijos paslaugos.  Šalyje tretinio lygio   reabilitacijos paslaugas teikia tik keturios įstaigos. Esame viena iš jų“, – aukščiausio lygio teikiamomis paslaugiomis džiaugėsi Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vedėja Nijolė Šostakienė.

Dabar skyriuje yra 55 stacionaro lovos ir ambulatorinis poskyris, kuriame teikiamos ambulatorinės reabilitacijos paslaugos.

Per metus stacionare gydoma iki 1 tūkst., ambulatoriškai – apie 3 tūkst.  pacientų.

Skyriuje yra terapinis baseinas, vertikali vonia, gydomosios vonios, pacientams taikomos hiperbarinės oksigenacijos terapija, kineziterapija, ergoterapija, psichoterapija, elektroterapija ir kitos gydomosios procedūros, kurias teikia stipri profesionalų komanda.

„Mūsų skyriuje be kvalifikuotų gydytojų reabilitologų ir slaugytojų dirba psichologai, kineziterapeutai logopedai, ergoterapeutai, socialiniai darbuotojai, kurie padeda žmogui grįžti į visavertį gyvenimą“, – sakė N.Šostakienė. 

Klaipėdos jūrininkų ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus dalies remontas, kurį įstaiga atliko savo ir rėmėjų lėšomis, atsiėjo 200 tūkts. eurų. Dar viena šio skyriaus dalis tebelaukia remonto, kuriam dalį lėšų planuojama skirti iš ES struktūrinių fondų. Iš ES lėšų rengiamasi įsigyti ir inovatyvios reabilitacijai reikalingos įrangos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Birutė

Gydytojai malonūs ,kada gauna pakyša,tada tyrimu milijonas,šokinėja,sesutės malonios prie akių,kada esi šalia ir duodi kapeikėlę,bet suprantu gaunat tokią algą norisi prisidurti.Vienintelis gera prisiminimas dieninės sanitarytės su sypsena ir laimingos

Anonimas

grąžina ir grąžina o priežiūra kas rūpinsis gėriau pinigus ištaško o atlyginimams nelieka suprantu jei atnaujina aparatūą bet padarius remontą nėra ko džiūgauti tam vargšui gulinčiam nelabai svarbu ar lubos naujos ar senos jam reikia kad kas padėtų pavalgyti apsiprausti

deja

IPatalpos pasikeitė, o dovanėlių mada, ne
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS