Policijos pareigūnai – be privilegijų | Diena.lt

POLICIJOS PAREIGŪNAI – BE PRIVILEGIJŲ

Policijos rėmėjų statuso galinčios tikėtis maitinimo įmonės netrykšta noru siūlyti pigesnės kavos ar užkandžių išalkusiems patruliams.

Viliojo nuolaida

Kaip ir policininkai, ir naktimis dirbantys ugniagesiai domėjosi, kokios naktį veikiančios maitinimo įstaigos galėtų priimti išalkusius gaisrininkus.

Taip ir neatradus tokių įstaigų, nuspręsta ugniagesius po ypač sunkių budėjimų maitinti sausu daviniu, kurį gauna kariškiai.

Prieš keletą metų klaipėdiečiai itin dažnai regėdavo policijos pareigūnų automobilius prie vienos Liepų gatvėje įsikūrusios kavinės.

Anuomet buvo teigiama, kad verslininkai Klaipėdos policijos komisariato darbuotojams taikė nemažą nuolaidą pietums.

"Šiais laikais tokių dalykų nebėra. Senokai tai galėjo būti. Manyčiau, kad dabar tai gali būti traktuojama kaip korupciniai reikalai. Niekas net nemokamos kavos neduoda. Nemyli niekas policijos", – juokavo Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius.

Niekas net nemokamos kavos neduoda. Nemyli niekas policijos.

Internete sklandanti klaipėdiečio nuotrauka, kurioje užfiksuoti penki policijos automobiliai, išsirikiavę eilute prie greitojo maisto užkandinės, kelia šypseną ne vienam miesto gyventojui.

"Patruliai sakė, kad į šį greitojo maisto restoraną nebevažiuoja. Naktį kavos užsuka į degalines", – tikino R.Vaitkevičius.

Policijos komisariatui persikėlus iš Jūros į Kauno gatvę, naujose patalpose pareigūnai turi naują valgyklą, kurią itin giria.

"Dienos metu pietauja čia visi. O naktį už pinigus visur visko gausi", – šypsojosi R.Vaitkevičius.

Gauna sauso maisto

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas, atliekantis viršininko pareigas, Kastytis Gedminas tikino, kad dėl darbo specifikos ugniagesiai rimtai svarstė, kur naktį pamaitinti išalkusius gaisrininkus.

"Įsivaizduokime, kad gaisras užtruko visą naktį. Žmonės būna išvargę ir išalkę, tad ima tartis, kur naktį nuvažiuoti pavalgyti. Tačiau neradome nė vienos įstaigos, su kuria galima būtų pasirašyti sutartį. Tokiu atveju šį siūlymą svarstytų speciali komisija ir, tik jai nusprendus, būtų galima sudaryti sutartį. Tačiau pirmiau tektų aiškintis, ar nėra interesų konflikto", – kalbėjo K.Gedminas.

Ypatingais atvejais, kai užsitęsia gelbėjimo darbai, ugniagesiams išdalijami sausi daviniai.

"Esame nupirkę kariškių naudojamo sauso maisto. Yra kitas būdas – galima skirti kompensaciją. Tai nedidelė suma, teisės aktuose tai numatyta", – aiškino K.Gedminas.

Maitino cepelinais

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis prisiminė prieš keletą metų vieno degalinių tinklo duotą žodinį kvietimą visus užsukančius pareigūnus vaišinti kavos puodeliu.

"Tai nebuvo sutartis, tik žodinis vieno degalinių tinklo kvietimas pareigūnams. Taip pat pamenu vieną straipsnį, kad Šiauliuose policininkus cepelinais nemokami vaišindavo. Tačiau šiuo metu abejoju, kad tokia privilegija kas nors naudotųsi. Nežinau, ar departamentas turi panašių sutarčių. Kas gali tapti policijos rėmėjais, sprendžia teritoriniai komisariatai. Sudėtinga būtų siūlyti net ir nemokamos kavos, galima įžvelgti interesų konfliktą", – tikino R.Matonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

kad. juos. kur. galas. tuos. ne įdomus

ms

Tai gal tie policininkai darbais irodo, kad yra visuomenes gyneja. tada negaila jiems ir kavos. Bet dabar kai vaiksto subines isriete ir zandus ispute be tikslo..

Mc

Dirbu MC gauna ir kavos ir arbatos straipsnis neatitinka realybės norėjo parodyti kaip jiems blogai.tegu kalba už visus per dieną mažiausiai 10 pareigūnų čia vaišinami o per reidus ir eilės buna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS