Klaipėdos požeminė perėja kelia grėsmę: praeiviams ant galvų krinta tinko gabalai | Diena.lt

KLAIPĖDOS POŽEMINĖ PERĖJA KELIA GRĖSMĘ: PRAEIVIAMS ANT GALVŲ KRINTA TINKO GABALAI

Vingio gatvės požeminėje pėsčiųjų perėjoje praeiviams ant galvų krinta tinko gabalai. Gyventojai skundžiasi, kad dėl to kas nors gali būti sužalotas.

Požeminis tunelis įrengtas ties tvarkomu Vingio gatvės pasažu.

Anksčiau buvo kilusios diskusijos, ar reikėtų uždaryti dalį šio tunelio ir ties nusileidimu geriau įrengti prekybininkams vietas.

„Buvo planas uždaryti antžeminę perėją ir nukreipti pėsčiųjų srautus į požeminę perėją. Tačiau kol tokia jos būklė, negalime uždaryti antžeminės perėjos“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Buvo atlikta šio požeminio statinio ekspertizė, o jos rezultatai nenudžiugino specialistų.

Paaiškėjo, kad perėja yra avarinės būklės.

„Planavome požeminę perėją remontuoti, todėl buvo atlikta ekspertizė. Tačiau paaiškėjo, kad perėja yra avarinės būklės. Tai reiškia, kad ją reikia tvarkyti iš esmės“, – kalbėjo I. Kubilienė.

Kadangi ši perėja yra ypatingas statinys, teks rengti projektą.

„Požeminis statinys, o viršuje vyksta eismas – važiuoja automobiliai. Todėl reiks rengti projektą. Paskelbėme projektui konkursą. Kapitaliniai darbai numatyti kitais metais“, – patikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Kol vyks projektavimo darbai, miestą prižiūrinčios tarnybos apžiūrės perėją.

„Duoti nurodymai, kad perėja būtų sutvarkyta. Kosmetiniai patinkavimai bus, tačiau faktas, kad tai situacijos neišgelbės. Ypač po žiemos tinkas ten, kur drėgna, ima byrėti. Kol kas laukiame rimtesnių darbų. Vadinasi, turime leisti naudotis pėstiesiems ir antžemine perėja, kol dar nesutvarkėme požeminės. Yra čia reikalų“, – tikino I. Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Ir vėl ta kubilienė,kiek gali ji nespręsti problemų? Vingio daro 3 m.rekonstrukcija žmonėm nusibodo iki gyvo kaulo,tai kodėl kartu neorganizavo darbų? Cirkų cirkai su ta kubiliene absoliut neišmanymas dabar vėl kiek bus žmonėm nepatogų - o reikėjo numatyti ir perėjos darbus kai vyksta darbai pasažo

Anoninstui :D

Anonimas, nekakok į reaktorių. dar tinkas nukris ant liandzbergio šiferio

mokyt- metodinikas.

cia jau ne tinko, cia betono kabalai. su tinku tik kraujo bus, cia silpnesni momuoneli pramusti gali.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS