Prasidėjo Karklės kelio rekonstrukcija | Diena.lt

PRASIDĖJO KARKLĖS KELIO REKONSTRUKCIJA

Startavo ilgai lauktas Karklės kelio remontas. Pirmuoju darbų etapu tikimasi sutvarkyti pusę numatyto rekonstruoti kelio ruožo.

Šiuo metu įmonės "Eurovia" darbuotojai ties Olando Kepure nuima asfalto dangą. Kurį laiką vairuotojams teks būti itin atidiems dėl kelio darbų.

Iš viso numatyta rekonstruoti tris kilometrus. Dėl šio kelio kokybės senokai diskutuojama įvairiausiu lygmeniu.

Nors parengiamieji darbai jau senokai atlikti ir net buvo išduotas statybos leidimas, tačiau ilgokai nepasisekė rasti finansavimo šiems darbams.

Buvo sutarta, kad dalį lėšų skirs Klaipėdos rajono savivaldybė, kitą dalį – Lietuvos automobilių kelių direkcija. Iš viso darbai atsieis 2,5 mln. eurų su PVM.

Įmonės "Eurovia" direktorius Vakarų regionui Artūras Valys aiškino, kad iki žiemos norima spėti nuimti asfalto dangą ir pakloti skaldą.

"Jei tik leis oro sąlygos, mes labai norėtume spėti pakloti apatinį dangos sluoksnį. Jei tai mums nepavyks, vairuotojams teks pakentėti", – perspėjo A.Valys.

Kelininkai suplanavę iki gruodžio vidurio atlikti 70 proc. požeminių komunikacijų teisimo darbų. Teks įrengti lietaus drenažą, elektros, ryšių komunikacijas, naują kelio apšvietimą.

"Sutartyje numatyta, kad visus darbus reikia užbaigti iki kitų metų vasaros pabaigos. Jei žiema nebus sudėtinga, mėginsime su darbais susidoroti anksčiau", – tikino A.Valys.

Rekonstruotame kelyje, važiuojant nuo Klaipėdos Karklės link, kairėje pusėje atsiras pėsčiųjų šaligatvis, o dviračių mėgėjai galės saugiai keliauti dviratininkų taku dešiniajame kelio krašte.

Šiame kelyje yra įvykę itin daug eismo įvykių, todėl dviračių tako atsiradimo klaipėdiečiai labai laukė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vilte

Tu asilo berete matyt pavydas ima kad tokioj siknaskylej gyvenime neipirktum namo !!!!

bbd

Nu kiekvienam kaimui nedarys kelio, prieš perkant šiknaskylėj namą reik įsivertinti. p.s. tikėkimės naujas dviračių takas bus ne trinkelėm klotas o asfaltuotas

Tomas

Kada bus galima žmoniškai iš Romų ar Kalotės atvažiuoti iki Karklės. Ten vos sprindžio atkarpa to baisaus žvyrkelio,bet vasarą neįmanoma važiuoti nei su mašina nei su dviračiu-vienos dulkės ir duobės.Negi neįmanoma pabaigti šio kelio rekonstrukciją.Ir žmonės galės laisvai judėti ta kryptimi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS