Prieš rekonstrukciją lopė duobes | Diena.lt

PRIEŠ REKONSTRUKCIJĄ LOPĖ DUOBES

Vairuotojams, važiuojantiems nelygumų išvagota Pamario gatve, kankintis reikės nebeilgai. Kitąmet turėtų būti tęsiama šios arterijos rekonstrukcija. Kol laukiama remonto, gatvėje buvo sulygintos pavojingiausios duobės.

Pirmasis Pamario gatvės rekonstrukcijos etapas baigtas šiemet. Pamario, Audros ir P.Lideikio gatvių sankryžoje įrengtas vadinamasis turbožiedas.

Pabrėžiama, kad naujojoje sankryžoje – didesnis transporto pralaidumas.

Manoma, kad naujovės padės išvengti transporto spūsčių, kurios Pamario gatvėje susidaro vasarą, kai poilsiautojai vienu metu pakyla iš paplūdimių ir patraukia namo.

Pirmojo etapo metu buvo sutvarkytos ir Pamario, Audros bei P.Lideikio gatvių sankryžos prieigos. Šie darbai atsiėjo 528 tūkst. eurų.

Likusią Pamario gatvės dalį planuota sutvarkyti per tris etapus. Tačiau šie sujungti ir ieškomas vienas rangovas. Taip pat pridėtas pėsčiųjų ir dviračių tako miške atnaujinimas.

Konkursas, kurio metu bus išrinkta, kas atliks darbus, paskelbtas. Vokus su dalyvių pasiūlymais planuojama plėšti po Kalėdų – gruodžio 27-ąją.

Kol kas jų nėra pateikta. Tačiau įmonės domisi konkursu, sulaukiama įvairių paklausimų.

Paprastai įmonės savo pasiūlymus pateikia likus kelioms dienoms iki termino pabaigos ar net paskutinę minutę. Konkursai, kurių metu ieškoma, kas rekonstruos ar remontuos gatves, sulaukia didelio susidomėjimo.

Pamario gatvė bus suremontuota iki Klaipėdos miesto teritorijos pabaigos. Gatvė taps šiek tiek platesnė, tačiau eismo juostų skaičius išliks toks pat.

Bus įrengta daugiau stovėjimo vietų, horizontalusis ženklinimas, šaligatviai, pėsčiųjų takai, gatvės apšvietimas. Žadama atnaujinti ir senąjį dviračių taką miške. Skaičiuota, kad visi darbai atsieis apie 4,5 mln. eurų.

Dabar Pamario gatvės būklė yra ypač prasta, danga susidėvėjusi. Siekiant pagerinti situaciją, kol startuos rekonstrukcija, lopytos duobės.

"Kitos išeities nėra. Reikia pagerinti sąlygas. Tačiau ištisinės dangos neklosi, kai po pusės metų reikės viską griauti", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

GALERIJA

  • Prieš rekonstrukciją lopė duobes
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Vien pavadinimas provokuoja dergti miesto valdzia. Ar be per daug negatyvo? Ir taip tautos pesimizmas turbut neregetose aukstumose, bent jus, zurnalistai, issilavine zmones ne kirsinkite, o prisidekite prie tautos telkimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS