Puodžių gatvėje uždarė eismą | Diena.lt

PUODŽIŲ GATVĖJE UŽDARĖ EISMĄ

Jau prasidėjo skvero tarp Bokštų ir Puodžių gatvių su paminklu Vydūnui tvarkymo darbai. Rangos konkursą laimėjusi įmonė darbus pradėjo nuo požeminių komunikacijų įrengimo.

Šiame skvere numatyta Vydūno atminimą įamžinti ne tik skulptūra, ruošiamasi pertvarkyti ir visą viešąją erdvę, be to, šioje vietoje turėtų atsirasti fontanas. Tam ir reikia pakloti naujas vandentiekio bei lietaus nuotekų trasas.

Trečiadienį įmonės VVARFF darbininkai nuardė Puodžių gatvės asfalto dangą. Dėl to teko uždaryti eismą šia arterija.

"Tikimės, jog po dienos ar blogiausiu atveju savaitgalį galėsime paleisti eismą. Be šių darbų negalėtume tęsti numatytų užduočių. Iki šaltojo sezono pradžios ketiname atlikti visus žemės darbus. Pirmiausia bus pakloti inžineriniai tinklai", – tikino įmonės VVARFF atstovas Tomas Kimbirauskas.

Per šį rudenį numatoma paruošti pagrindą Vydūno skulptūrai.

"Kol leis orai, stengsimės parengti pamatus fontanui. Šiame skvere atsiras naujų takelių, aikštė bus išklota granito trinkelėmis, parkas apsodintas naujais medžiais ir krūmais. Augalus teks susodinti iki lapkričio mėnesio, kad šie spėtų prigyti. Pavasarį liks tik trinkeles pakloti, o skvero atidarymui, apie gegužę, turėtų sužydėti ir pavasarinės gėlės", – darbus vardijo T.Kimbirauskas.

Ši miesto centre esanti erdvė turėtų pasikeisti iš esmės. Čia bus įrengtas senamiesčiui tinkamas apšvietimas, atsiras suoliukų ir mažosios architektūros elementų.

"Puodžių gatvės dangą ketiname atstatyti jau kitą savaitę. Neliks neasfaltuota. Savaitei paliksime žvyro dangą, kad ji susigulėtų, tuomet bus asfaltuojama", – tikino rangovų atstovas.

Iki šiol buvęs bevardis skveras bus pavadintas Vydūno garbei, o jame atsiras "Versmės" kompozicija su bronzine basakojo Vydūno skulptūra ant penkių metrų skersmens pjedestalo, aplink jį  trykš fontanas. Skulptūros aukštis kartu su pjedestalu sieks daugiau nei tris metrus.

Skulptūros su fontanu prieigose atsiras suolai su atramomis,įrengtas dviejų tipų apšvietimas, pastatytos šiukšliadėžės, dviračių stovai, galbūt teks pakeisti senus šulinių dangčius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kaimynas

Pralinksmino. Paliks savaitei zvyro danga susiguleti. Projekte aisku numatyta smelio ir sjaldis sluoksniu irengimas, o ne ai automobiliai suvazines ir geras pagrindas. Ir dar interviu sitai pasakoja

Rapolas

Tikiuos "basakojis" Vidunas bus panasus i zmogu?

Joris

Labai gražiai sutvarkys, puikus projektas. Neabejotinai taps traukos centru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS