Registracijos sistemą „užlaužė“ ligoniai | Diena.lt

REGISTRACIJOS SISTEMĄ „UŽLAUŽĖ“ LIGONIAI

Klaipėdos universitetinės ligoninės registratūroje vakar užvirė aistros. Paaiškėjo, kad patys žmonės, nemokėdami elgtis su kompiuterine registracijos sistema, sukėlė sąmyšį.

Klaipėdos universitetinės ligoninės registratūroje vakar užvirė aistros. Paaiškėjo, kad patys žmonės, nemokėdami elgtis su kompiuterine registracijos sistema, sukėlė sąmyšį.

Pacientai įrodinėjo, kad norėdami užsiregistruoti lapkričio mėnesiui pas įvairius specialistus laukė dvi valandas. Asmenys piktinosi, kad ligoninės kompiuteris gaišina iš įvairių rajonų ir miestų suvažiavusius žmones.

Tačiau Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai Gintautas Virketis paaiškino, kad pasipiktinimo banga kilo dėl pačių gyventojų veiksmų.

„Bėda ta, kad žmonės nesugebėjo užsiregistruoti kompiuterine sistema. Įdiegėme naujas technologijas, kad pacientams būtų patogiau. Tačiau paaiškėjo, kad atvykusieji dviejų mygtukų negalėjo paspausti. Patys pacientai prispaudinėjo tiek, kad sistemos darbą teko stabdyti ir žmonės grįžo prie jiems suprantamos tvarkos – gyvos eilės“, – paaiškino G.Virketis.

Atvykusius į skyrių pacientus pasitinka kompiuterio ekranas, kuriame tereikia išsirinkti vieną iš dviejų mygtukų. Vienas skelbia, kad vyksta šios dienos registracija, o kitas reguliuoja norinčiuosius registruotis vėlesniam laikui.

„Šį rytą buvo didelis žmonių srautas. Vyresnio amžiaus pacientai nemokėjo patys pasirinkti norimo mygtuko. Problema kilo lygioje vietoje. Juk bankuose žmonės jau išmoko naudotis panašiomis sistemomis“, – tikino G.Virketis.

Vyr. gydytojo pavaduotojas priminė, kad registracija pas gydytojus puikiai veikia internetu arba telefonu.

„Žmonės nenori keisti įpročių. Teko pačiam nusiimti antpečius ir nueiti įsitikinti, kas ten dedasi. Teko išklausyti ir paaiškinti. Skambindami žmonės gaišta laiką, per kurį kiti negali telefonu susisiekti su registratūra. Daug paprasčiau be jokių eilių ir trikdžių užsiregistruoti internetu. Būtent vakar daug interesantų suvažiavo todėl, kad prasidėjo registracija lapkričio mėnesiui. Bet ji juk tęsis ir toliau. Tačiau žmonės skuba“, – pasakojo gydytojas.

Po nesusipratimo, pasak G.Virkečio, eilės registratūroje ėmė mažėti. Priminus, kad pas gydytoją galima patekti užsiregistravus internetu, per valandą sistema užregistravo net keliasdešimt pacientų.

GALERIJA

  • Registracijos sistemą „užlaužė“ ligoniai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jeronimas

Ar nuo mygtuko paspaudimo uzluzo kompiuteris?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS