Rimkų gyventojai nenori sunkvežimių | Diena.lt

RIMKŲ GYVENTOJAI NENORI SUNKVEŽIMIŲ

Rimkų gyvenvietės gyventojai skundžiasi savivaldybei dėl Rimkų gatve važiuojančio sunkiojo transporto. Žmonės tikino, kad juos išvargino triukšmas ir dulkės.

Eismo saugumo komisijos posėdžio metu gyventojų atstovai aiškino, kad sunkiasvoris transportas kone visą parą darda pro gyvenamuosius namus.

"Gyvename šalia Švepelių žvyrkelio. Eismas vyksta D kategorijos gatve, kuri nėra skirta susisiekti su pramonės įmonių zonomis. Sunkiasvoris transportas, judėdamas iš Laisvosios ekonominės zonos, su triukšmu kerta asfaltuotas gatves, kelia pavojų žmonėms. Tiesiąja gatve neturėtų važiuoti daugiau nei 8 tonų sunkvežimiai. Intensyvus eismas gyventojams kelia grėsmę visais atžvilgiais", – situaciją nusakė Rimkų gyventojas Žydrūnas Martinavičius.

Gyventojai aiškino surinkę parašus ir skundus siuntę įvairiausioms instancijoms.

Paradoksas, tačiau, net ir pasišovus išasfaltuoti žvyrkelį, gyventojai neatlyžo, pasisakė prieš Švepelių žvyrkelio asfaltavimą.

Asfaltavimas neišgelbės situacijos, tai yra nepriimtina. Gatvę kerta ir mūsų vaikai.

"Asfaltavimas neišgelbės situacijos, tai yra nepriimtina. Gatvę kerta ir mūsų vaikai", – priežastį atskleidė Ž.Martinavičius.

Diskusijoje dalyvavusi Seimo narė Ligita Girskienė pareiškė, kad eismą minėta gatve iš viso reikėtų uždrausti.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis prašė sukonkretinti gyventojų atstovams savo prašymus.

"Ko jūs norite? Prašote apriboti sunkiasvorį transportą? Nuo kiek tonų? Eismas tikrai nebus uždraustas. Tai iš karto reikėtų atmesti. Turbūt reikėtų kalbėti apie eismo ribojimą", – užsiminė G.Neniškis.

Į diskusiją įsijungė Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos direktoriaus pavaduotojas Raimondas Bakas, jis patikino, kad žvyrkelį  asfaltuoti imtasi dėl gyventojų skundų.

"Su savivaldybės pagalba parengėme projektus, gavome finansavimą, baigėme viešojo pirkimo procedūras, turime nugalėtoją. Jau turėtume pasirašyti sutartį. Kadangi projektas finansuojamas ES lėšomis, sutarties pasirašymas yra tik juridinis faktas po procedūrų užbaigimo", – paaiškino R.Bakas.

Eismo saugumo komisijos nariai apsisprendė riboti sunkiasvorio transporto tonažą. Nuspręsta gatve leisti važiuoti tik iki 3,5 tonos sveriantiems automobiliams.

G.Neniškis priminė, kad nuo šiol sunkiasvorio transporto eismas gali vykti Lypkių gatve.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

To <<< Valdemarui

Gal paistale tave su žeme sulyginti kaip siūlai Rimkus sulyginti? Vienu durnium ant žemės Klaipėdoj bus mažiau ir nereiks mokesčių mokėtojams už tamstos psichiatrą mokėti.Galvok (jei beturi su kuom) išminčiau, galvok

Valdemarai

gak prieš pezėdamas nesamones nuvažiuotum bent kartą pasižiūrėti kas ir kaip ten gyvena? Be tų kelių nelabai kokių pastatų ten tokia gyvenvietė kad o ho ho. Ubagais nepavadinsi.Ir apie kokius čigonus čia šneki gluše?:D)

Valdemaras

Lai kraustosi lauk tie rimkai niekam jie nereikalingi ... nei naudos nei ka ... galetu viska ten sulygint su zemem ir padaryt koki aerodroma ar pan bent naudos butu o ne kaip dabar stovi mores kaimas ir cigonu privise pilna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS