„Rybporte“ atsivėrė smegduobė | Diena.lt

"RYBPORTE" ATSIVĖRĖ SMEGDUOBĖ

Jau kurį laiką poros "Rybporto" daugiabučių gyventojai nedidelėje gatvelėje tarp namų turi aplenkti smegduobę. Paprastai tokias įgriuvas suformuoja vandens, nuotekų, lietaus kanalizacijos tinklų avariniai gedimai ar kitos panašios priežastys.

Nepageidaujama "kaimynė" neseniai atsirado tarp kelių Kalnupės g. daugiabučių namų vingiuojančioje gatvelėje, arčiau Kalnupės g. 11A namo.

Nedidelė arterija – gana judri, ja pervažiuoja ir pereina nemažai gyventojų.

Toje vietoje, kur atsivėrė smegduobė, gyventojai paprastai rikiuodavo savo automobilius. Kai saugumo sumetimais įgriuva buvo pažymėta specialiomis juostomis, erdvės transporto priemonėms ėmė nebepakakti.

Gyventojai gūžčiojo pečiais, kodėl maždaug prieš savaitę atsivėrusi smegduobė iki šiol nesudomino kelininkų ar kitų atsakingų asmenų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad iki šiol žinių apie įdubą nebuvo gauta.

Vos tik sužinojus apie atsiradusią įgriuvą, buvo išsiųsti kelininkai, informuoti ir bendrovės "Klaipėdos vanduo" atstovai. Žadama įvertinti, kodėl gatvelės danga įsmuko, tada gedimas bus pašalintas.

"Mūsų kelininkai jau buvo nuvykę. Mes tikrai nieko negalime daryti. Panašu, kad bus tinklų avarinis gedimas", – teigė pašnekovė.

I.Šakalienė pastebėjo, kad smegduobės paprastai be priežasties neatsiranda. Jas gali lemti įvairūs lietaus kanalizacijos ar nuotekų tinklų gedimai, kitos panašios bėdos.

Užfiksavę panašius atvejus gyventojai raginami pranešti apie tai savo namo administratoriams. Jie informuos avarines tarnybas.

GALERIJA

  • Asociatyv. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kad ruskynas įveistas, tai faktas

Buvo "Klaipėda" ir liks tie žmonės, kas ten dirbo, legenda. Dabar, atsiprašau, dėmesio nevertas smulkus biznelis.

gėda

Sovietmečiu šioje redakcijoje dirbo nuostabūs, pasišventę kultūros, kalbos išsaugojimui žmonės. Dirbo prie kultūros sargybos Romualdas Norkus, Birutė Bružilaitė, legendinis Pranas Martinkus. Laikraštis išeidavo dviem kalbomis, bet niekada , joks korespondentas nerašė, o ir stilistės to būtų neleidusios rašyti šito rusiško pavadinimo, kurį naudojo atvykėliai "vaduotojai", ir iš plačiosios "tėvynės" atkakę specialistai. Rusakalbiai labai norėdavo , kad būtų ir gatvių pavadinimai rusiški, tad Taikos prospektą dažnai vadindavo "prospekt mira", bet ir tai buvo neleistina, laikraštyje tokios beraštystės nebūdavo, buvo ruošiami puikūs "ilijos" teminiai puslapiai, ir kultūros, ypač kalbos, buvo daugiau." Kas darosi su "Klaipėdos" dienraščiu, kad kiekvieną kartą skaitytojams, ypač mažaraščiams kalamas į galvą rusakalbių vartotas miesto rajono pavadinimas? Kodėl taip?

Užsičiaupkit barietkos

Ryportas ir bus Ryportas.Nes tokia jo istorija.O jūs galėsit vadint kad ir landzbergportas - neprilips.Taip kad eikit išsiskalbt prisiktas beretes ir nežviekit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS