Saugumą užtikrins daugiau tvarkdarių | Diena.lt

SAUGUMĄ UŽTIKRINS DAUGIAU TVARKDARIŲ

Per kelerius artimiausius metus uostamiestyje taps dar saugiau. Didėjant savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, planuojama plėsti vaizdo stebėjimo kamerų tinklą bei organizuoti daugiau tikrinimų, atsiras ir visą parą dirbanti minėto skyriaus dalis.


 

Per kelerius artimiausius metus uostamiestyje taps dar saugiau. Didėjant savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, planuojama plėsti vaizdo stebėjimo kamerų tinklą bei organizuoti daugiau tikrinimų, atsiras ir visą parą dirbanti minėto skyriaus dalis.

Prižiūrės ir naktį

Šių metų liepos pabaigoje Klaipėdos miesto tarybos kolegija pritarė siūlymui keisti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbo organizavimą.

Patvirtintoje programoje numatoma, kad siekiant didinti viešosios tvarkos palaikymo efektyvumą bus suformuota kitu laiku nei įprasta dirbanti žmonių grupė.

Taip pat uostamiestyje rengiamasi plėsti automatinės eismo priežiūros prietaisų ir integruotos stebėjimo sistemos viešose vietose tinklą.

Programa numatoma didinti ir organizuojamų patikrinimų skaičių, viešąją tvarką mieste palaikant visą parą ir keičiantis pamainomis. Visa tai mažintų apleistų, netvarkomų pastatų, teritorijų bei mieste daromų teisės pažeidimų skaičių.

Dauguma skundų – vakarais

Šiems planams įgyvendinti prireiks daugiau pajėgų, todėl planuojama per kelerius artimiausius metus papildomai priimti 12 darbuotojų.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė paaiškino, kad šiuo metu skyriuje esantis specialistų skaičius yra per mažas, jog būtų įvykdyti visi numatyti planai.

"Mes dirbame iki 17 val., o didžioji dalis skundų, susijusių su miesto tarybos patvirtintų taisyklių kontrole, gaunami savaitgaliais, švenčių dienomis. Vasaros sezono metu visas miestiečių gyvenimas prasideda nuo 17 val. Dirbdami tokiu grafiku, koks yra šiandien, mes netenkiname gyventojų prašymų užtikrinti viešąją tvarką. Todėl ir atsirastų mūsų vadinamoji budinčioji dalis, kuri pranešimus priimtų visą parą", – teigė K.Vintilaitė.

Planuojama įkurti ir naują prevencinių veiksmų koordinavimo pareigybę.

Išlaidos atsipirks

Pareigybių skaičių planuojama didinti po truputį, pradedant nuo artėjančių metų. 2016 m. pareigybių skaičius būtų didinamas 5 etatais, 2017 m. – dar tiek pat, o 2018 m. – 2 etatais.

Pirminiais skaičiavimais, 5 darbuotojų darbo užmokesčiui prireiks kiek daugiau nei 35 tūkst. eurų.

Skaičiuojama, kad minėtiems planams įgyvendinti prireiks apie 150 tūkst. eurų. Iš jų apie 116,5 tūkst. eurų sudarys naujai priimamų darbuotojų darbo užmokestis.

Įrengiamų automatinės eismo priežiūros bei integruotos stebėjimo sistemos viešose vietose paslaugos preliminari kaina siektų apie 213 tūkst. eurų.

Aiškinama, kad šias išlaidas kompensuos dėl naujai veiksiančio skyriaus surenkamos didesnės rinkliavų sumos už baudas.

Vakar posėdžiavę Klaipėdos tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai pritarė tokiam siūlymui. Galutinį verdiktą dar turės išsakyti miesto taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sėkmės

Olandų kepurės prieigos- Klaipėdos rajono teritorija. Kad šis skyrius priima darbuotojus, kad prižiūrės tvarką savaitgaliais ir visą parą , mano manymu, tikrai reikalinga. Linkiu sėkmės, įsteikite skyrių, telefoną , e-paštą, kur būtų galima siųsti skundus, siųsti nuotraukas apie pažeidėjus. Taip tikrai atsirastų daugiau pasitikėjimo, pagarbos, ir bendro tikslo siekis: tvarkingesnis, saugesnis miestas.

realiai

O realiai, tai bus per naktį dirbanti brigada, kuri paveiksluos ne vietoj (ant šaligatvio, po draudžiamu ženklu ir t.t.) priparkuotus automobilius, kurių vairuotojus kitą dieną kviesis pas save ir baus. Vietoj to, kad spręstų parkavimo problemas kiemuose, įrengiant didesnes stovėjimo aikšteles, ir taip pasitarnautų savo miesto gyventojams. Absurdas ir tiek.

Kameros

įrenkit kameras prie olando kepurės mašinų aikštelės ir prie molo, visas internetas marga kad ten siaučia vagys ar patiem gaudyt reiks?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS