Savaitgalį paplūdimiuose – nemalonūs incidentai | Diena.lt

SAVAITGALĮ PAPLŪDIMIUOSE – NEMALONŪS INCIDENTAI

Savaitgalį Klaipėdos paplūdimiuose netrūko incidentų – teršalai jūroje, pasiklydę vaikai ir neblaivūs asmenys – su tokia situacija susidūrė čia dirbantys gelbėtojai.

Pasak „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, teršalai jūroje pasirodė sekmadienio popietę.

„Sekmadienį Smiltynėje, apie pietus, ant kranto išmetė mazuto gabaliukus, jų yra nuo Molo link Naujosios perkėlos per visą pakrantę. Gelbėtojai irgi apžiūrėjo pakrantę, jų kojos buvo juodos nuo tų dėmių. Aplinkosaugininkams jau pranešta, atstovai atvažiavo ir paėmė mėginius“, – sakė A. Siakki ir teigė, kad atsakymai, kokie tai teršalai, paaiškės netrukus.

Šeštadienį Giruliuose gelbėtojai iš jūros traukė kaitistą.

„Vakar Giruliuose teko iš jūros traukti kaitistą, nes jo kaitas nukrito, negalėjo atsistoti. Taip pat sekmadienį buvo gautas skambutis dėl neblaivaus žmogaus, kuris maudėsi Smiltynėje, penki kilometrai nuo Juodkrantės link paplūdimių. Gelbėtojai patikrino, nerado to žmogaus, turbūt išsimaudė ir išėjo“, – pažymėjo pašnekovas.

Giruliuose ir Melnragėje buvo pasiklydusių vaikų, visus juos pavyko surasti, pareigūnų pagalbos neprireikė.

„Antrojoje Melnragėje moteris atbėgo ir pranešė, kad pasiklydo jos vaikas. Jį radome 700 metrų nuo tos vietos, kur buvo mama. Šiandien paplūdimiuose labai daug žmonių, tad vaikui užteko atsitraukti vos kelis žingsnius nuo mamos, be to, jam tik šešeri. Ir kiti vaikai pasiklysta, ima bėgti, ieškoti savo tėvų, o nueina iki dviejų kilometrų, jų ieškodami“, – pasakojo A. Siakki.

Poilsiautojai neabejingi, nutikus nelaimei, irgi padeda ieškoti paklydėlių.

A.Siakki taip pat pažymėjo, kad per visą šventinį savaitgalį iš paplūdimio teko išprašyti kelis neblaivius asmenis, tačiau ir čia pareigūnų pagalbos neprireikė.

„Šį savaitgalį paplūdimiuose – labai didelis skaičius žmonių. Vanduo – apie 16 laipsnių, žmonės jau maudosi, gaivus vėjas, lietuviška vasara paplūdimiuose, žmonės jaučiasi komfortiškai“, – pastebėjo A. Siakki.

Tačiau nepaisant gerų orų, patariama nepamiršti saugaus elgesio paplūdimiuose.

GALERIJA

  • Savaitgalį paplūdimiuose – nemalonūs incidentai
  • Savaitgalį paplūdimiuose – nemalonūs incidentai
  • Savaitgalį paplūdimiuose – nemalonūs incidentai
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

V ir Gis

Vaikų bausti negalima. Dabar vaikas užaugo ir turi savo vaikų. Tai už ką jį bausti?

Kas kart tas pats

Kas darosi su vaikelių tėvais? Kodėl jie nebaudžiami už vaikų neprižoūrą?

EV

Aš radau vaiką ir esme jis buvo vandenyje nedaug truko iki nelaimės!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS