Savaitgalis – ne itin pavasariškas | Diena.lt

SAVAITGALIS – NE ITIN PAVASARIŠKAS

Ilgąjį savaitgalį malonūs orai pajūryje nelepins. Kiek didesnės šilumos galima tikėtis tik pirmadienį, o šeštadienį ir sekmadienį ne tik vyraus stiprus ir atšiaurus vėjas, bet ir netrūks kritulių.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės budinčios sinoptikės Elvyros Latvėnaitės teigimu, ilgąjį savaitgalį pajūryje bus permainingi orai.

Numatoma, kad nemaloniausias bus šeštadienis. Prognozuojamas gana stiprus ir žvarbus šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Dieną jis gali įsibėgėti iki 8–13 m/s, o vakarop pasiekti 15–16 m/s greitį.

Šeštadienį laukiama ir kritulių. Labiausiai tikėtina, kad iš dangaus leisis lietus, tačiau ties Palanga ar aplink ją tikėtina ir šlapdriba.

Oro temperatūra dieną tesieks 4–6 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį dar vyraus stiprus šiaurės vakarų, šiaurės vėjas, jo greitis gūsiuose sieks iki 15 m/s, o dieną įsibėgės iki 12 m/s.

Naktį protarpiais tikėtinas lietus, šlapdriba. Tiesa, dieną gali pasirodyti saulė.

Termometrų stulpeliai sekmadienio naktį rodys apie 2–4 laipsnius šilumos, o dieną sukiosis ties 7–9 laipsnių aukščiau nulio žyma.

Nuo pirmadienio situacija keisis. Numatomas daugiau rytinių krypčių vėjas, kuris pirmadienio naktį bus visai silpnas, o dieną tepasieks 5–10 m/s greitį.

Pirmadienį nebelaukiama ir kritulių, tačiau naktį dar bus vėsu – oro temperatūra svyruos apie nulį, o kai kur gali nukristi ir iki 1 laipsnio šalčio.

Vis dėlto dieną pasirodžius saulei oras sušils iki 10–12 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS