Savivaldybės darbuotojai grybus rinko šventoriuje | Diena.lt

SAVIVALDYBĖS DARBUOTOJAI GRYBUS RINKO ŠVENTORIUJE

Į šių metų grybavimo čempionatą Varėnos rajone susiruošusi Klaipėdos savivaldybės komanda be grybų neliko, nors ir neužėmė prizinės vietos. Tačiau klaipėdiečių laukė tikras nuotykis – keliautojai, apžiūrinėję Dzūkijos įžymybes, baravykų rado net bažnyčios šventoriuje.

Ne pirmus metus šventėje dalyvaujantys Klaipėdos atstovai komandoms tradiciškai rinkosi su jūrine tematika susietus pavadinimus – "Vėtrungė", "Meridianas" ir "Regata".

Į kelionę per visą Lietuvą išvyko 20 savivaldybės darbuotojų. Grybautojai nenuskynė laurų, šiemet pirmąją vietą laimėjo vietinių varėniškių komanda.

Iš viso grybavimo čempionate dalyvavo per 100 grybautojų, susiskirsčiusių į 21 komandą. Jie po Marcinkonių kaimo miškus pasklido jau ankstų rytą.

Išvydę, kad grybavimo čempionatas vyks šalia Kastinio ežero, žemaičiai džiūgavo radę kažką sau artimo.

„Bet paaiškėjo, kad Kastinio ežero vardas kilęs visai ne nuo žemaitiško patiekalo pavadinimo. Tradiciškai, bevažiuodami į čempionatą, vis aplankome kokias nors įžymias vietas. Šiemet užsukome apžiūrėti Marcinkonių Šv.apaštalų Simono ir Judo Tado bažnyčią, kuri buvo pastatyta 1770 m. Labai nustebome, kai jos šventorius mus pasitiko čia augančiais baravykais. Juokavome, kad šie baravykai tai jau tikrai gali būti vadinami šventais“, – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus darbuotoja Irma Žukienė.

Nors šiemet Žemaitijoje grybavimo sezonas prasidėjo gerokai vėliau nei visoje Lietuvoje, klaipėdiečiai tikino jau papildę įvairiai ruoštų grybų atsargas.

„Gal tik ne tiek, kiek dzūkai. Vienas sutiktas vietinis grybautojas pasakojo, kad netoli Čepkelių raisto rado ir pardavė 85 kilogramus baravykų. Mes šiais metais pirmą kartą aptikome rudmėsių. O štai dzūkai tokių grybų kaip šilbaravykiai nerenka, prasti atrodo“, – šypsojosi I.Žukienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS