Klaipėdos savivaldybės pastate – darbuotojų evakavimo pratybos | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖS PASTATE – DARBUOTOJŲ EVAKAVIMO PRATYBOS

Klaipėdos savivaldybės administracijos pastate, esančiame Liepų gatvėje, vyko darbuotojų evakavimo pratybos. Jų metu pastate buvo imituotas gaisras, sklido dūmai. Pasigirdus garsiniams signalams, žmonės evakavosi iš pastato į sutartą vietą lauke.

Pratybas surengė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos civilinės saugos specialistai, – buvo siekta įvertinti darbuotojų veiksmus įvykus gaisrui.

„Buvo imituotas gaisras, įvyko pastato darbuotojų evakuacija. Buvo ir imitacinių dūmų, tad suveikė aktyvios priešgaisrinės sistemos, pasigirdo aliarmas, kuris informavo darbuotojus, jog kažkas įvyko. Darbuotojai gana aktyviai reagavo į pranešimą ir evakavosi iš pastato į sutartą ir pagal planą numatytą vietą“, – sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus viršininkas Julius Kryževičius.

Jis taip pat pridūrė, kad panašaus pobūdžio pratybų uostamiestyje šiemet bus ne vienerios, tik kada ir kur konkrečiai, kol kas nežinia.

„Šiais metais esame sumanę iniciatyvą ir pasisiūlę subjektams suorganizuoti panašaus pobūdžio pratybas. Per metus tų pratybų bus. Konkrečiai neatsakysiu kada, nes tai – iniciatyva, bet subjektai kreipiasi, prašydami padėti ir suorganizuoti panašaus pobūdžio pratybas“, – tikino J. Kryževičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ne nu

bent dvi geras slėptuves įrenkit.. Galima atimt kažkada suprixvatizuotas ,,rusų laikų" slėptuves iš vagių ir jas modernizuot / įrengiant atsarginius išėjimus, vandentiekį ir t.t. / Paimt visuomenės reikmėms požemius po I.Simonaitytės biblioteka, Luizės gimnazija, pastatų kompleksas Jūros g.1 ar KU ,,Raudonosios kareivynės"Studlende /

Anonimas

tos pratyvos tu vagiu tikrai NEisgelbes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS