Seimo narė vos netapo „Dviračio šou“ personaže: taip emocingai išėjo | Diena.lt

SEIMO NARĖ VOS NETAPO „DVIRAČIO ŠOU“ PERSONAŽE: TAIP EMOCINGAI IŠĖJO

Nedaug trūko, kad klaipėdietė Seimo narė Ligita Girskienė būtų tapusi "Dviračio šou" personaže. Kai politikė suabejojo, ar skaidriai naudojamos paramos fondo "1K" surinktos lėšos, nors visi dokumentai deklaruojami viešai, humoro laidos prodiuseris Haroldas Mackevičius pasiūlė parlamentarei ataskaitas parodyti asmeniškai, o šį procesą dar ir nufilmuoti.

Veikia dešimt mėnesių

Kiek ukrainiečiai kaunasi už savo šalies laisvę, tiek pat laiko Lietuvoje veikia ir paramos fondas "1K", kuriam vadovauja žinomas šalies komikas ir visuomenininkas Olegas Šurajevas.

Prieš kelias dienas vykusiame LRT "Metų apdovanojimų 2022" renginyje už iniciatyvą renkant paramą Ukrainai O. Šurajevas pelnė Metų valstybės kūrėjo titulą.

Jo vadovaujamo paramos fondo "1K" puslapyje yra viešai prieinami visi duomenys, kur panaudoti Lietuvos žmonių suaukoti pinigai, skirti kovojantiems ukrainiečiams.

Sureagavo ir prodiuseris

Vis dėlto klaipėdietė Seimo narė L. Girskienė socialiniame tinkle suabejojo, ar fondo veikla yra skaidri.

Dėl paramos Ukrainai abejonių neturiu.

Į tai labai greitai sureagavo pats O. Šurajevas, savo feisbuko profilyje įrašęs: "Dar vienas R. Žemaitaitis, Seimo narė nuo "valstiečių", kuri abejoja "1K" paramos fondu. Klausia: "Jūs matėte banko sąskaitų išrašus? Aš ne." Aš, tiesą pasakius, nesu matęs L. Girskienės. Ligita, kaip gera R. Karbauskio ir A. Širinskienės mokinė, tik užduoda klausimą ir tiesiog palieka nepasitikėjimo natas, net neteigia nieko. Kam "googlinti" ir fondo puslapyje žiūrėti viešas ataskaitas su visais išrašais? Kam domėtis?"

Situacija smagi pasirodė ir TV laidos "Dviračio šou" prodiuseriui H. Mackevičiui. Jis pasiūlė O. Šurajevui ataskaitas politikei pateikti asmeniškai ir dar viską nufilmuoti.

Feisbuko įrašas.

"Žiū, o gal pasikviesk ją į fondą oficialiai ir parodyk tuos bankų išrašus, tegul analizuoja, procesą ir pafilmuoti galima", – feisbuke Olegui pasiūlė H. Mackevičius.

Politikė abejonių nebeturi

L. Girskienės pasiteiravus, ar jai kas parodė fondo ataskaitas, moteris teigė: "Taip, pamačiau. Iš tikrųjų aš nesidomėjau. Taip emocingai išėjo, bet mes su Olegu pabendravome, viskas yra tvarkoje, tik aš vis tiek nepritariu jo kandidatūrai tam apdovanojimui, manau, kad buvo ir vertesnių asmenų gauti apdovanojimą. O dėl paramos Ukrainai abejonių neturiu", – patikslino L. Girskienė.

 

Feisbuko įrašas.

Dienraščio kalbintas O. Šurajevas teigė nesistebintis, kad atsiranda abejojančių paramos fondų veikla, esą daugiausia purvo išpilama interneto anoniminiuose komentaruose, bet neverta į tai reaguoti, nes yra rimtesnių dalykų, kai vyksta karas.

"Patekus į viešąją erdvę, visada atsiranda nepatenkintų. Paneigiame melus ir dirbame toliau", – sakė O. Šurajevas.

GALERIJA

  • Nestebina: nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios ėmęsis iniciatyvos rinkti paramą su okupantais kovojantiems ukrainiečiams, O. Šurajevas teigia nesistebintis, kad Lietuvoje vis atsiranda abejojančių šios veiklos skaidrumu.
Rašyti komentarą
Komentarai (199)

to įdomu

Matyti, kuo tamsta suinteresuotas, matyti kad turi problemų, kas rūpi, apie tai ir rašai .Vargšas, užuojauta.

Komentaras

Kiekviename kare atsiranda savi sorosai, kur susikrauna gerà kapitalà. Suraevas iš tokiû “ gera dušelė , plika sūbinelė”Prikolnas žmogus, jo bajeriai ne bet kam , neilinės drâsos žmogus)))) kieciausias kai i kremliu skambino putinos meiluzis

Įdomu

ar Šurajevas dabar vaikšto su kelnėm ar be kelnių?:D) Sako kad jį apdovanojo už geriausiai visoj Lietuvoj pimpalo rodymą/ Viešai per FB. Net Šhimon pas save jį kvietėsi kad asmeniškai jai parodytų:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS