Senosios irklavimo bazės neparduos? | Diena.lt

SENOSIOS IRKLAVIMO BAZĖS NEPARDUOS?

Nors jau dvejus metus uostamiesčio irkluotojai naudojasi atnaujinto Klaipėdos irklavimo centro patalpomis, o senoji šimtametė irklavimo bazė nebenaudojama, šio pastato bus prašoma neparduoti aukcione. Esą statinį sutvarkius, juo galėtų naudotis irkluotojai veteranai.

Praėjusią savaitę Finansų ir ekonomikos komiteto nariai apžiūrėjo senosios irklavimo bazės Pylimo gatvėje patalpas, 1910 m. statytą pastatą.

Juo iki 2020-ųjų naudojosi Klaipėdos irkluotojai, kol jiems buvo pastatytas modernus Irklavimo centras už beveik 1,35 mln. eurų.

Senasis pastatas tapo nenaudojamas, savivaldybei nebereikalingas, todėl buvo įtrauktas į privatizuojamų miesto statinių sąrašą. Jį nuspręsta parduoti.

Tačiau Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje staiga susizgribta, jog senosios irklavimo bazės parduoti gal nevertėtų, ji esą galėtų pasitarnauti irkluotojams veteranams, kurie naujajame pastate netelpa.

Vienas komiteto narių Arvydas Vaitkus pastebėjo, kad pastatas, esantis prie Jono kalnelio, yra unikalus ir sporto bendruomenė jau išreiškė norą pastatą išlaikyti savo funkcijoms.

Rimantas Taraškevičius. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Taip pat neva buvo pažadėta, kad teritorija su pastatais nebus pateikta pardavimui iki gruodžio mėnesio.

Sprendimo dar nėra, tik laikinai pristabdytas pardavimas, kol nuspręsime, ką daryti toliau.

A. Vaitkaus teigimu, parduodamas pastatus, miestas prarastų galimybę irkluotojams veteranams įrengti muziejų ir išlaikyti tradicinę irklavimo bazę, todėl siūlė neskubėti, priimant sprendimą "tokiu jautriu klausimu" ir išbraukti jį iš Viešame aukcione parduodamo Klaipėdos miesto savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašo.

Anot kito Finansų ir ekonomikos komiteto nario Rimanto Taraškevičiaus, keistai atrodytų, jei taip skubiai būtų privatizuojamas šis pastatas.

"Manyčiau, verta pagalvoti, kaip šį gražų paminklosauginį objektą galėtume panaudoti miesto sporto reikmėms. Pamąsčiau, gal būtų tikslinga Sportininkų namus iš S. Daukanto gatvės ten perkelti, bet dabar pamatėme, kad tam patalpos yra per mažos. Sprendimo dar nėra, tik laikinai pristabdytas pardavimas, kol nuspręsime, ką daryti toliau", – kalbėjo R. Taraškevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Sara,

Neprivatizuos o prixvatizuos

Čerlis

O koks likimas seno pašto autentiškas statinys, neekspluotuojamas griuna, skaudu kai toke autentika yra neprižiurima ,negi nieko negali sugalvoti ,pav,koky Kalėdų senelio pašta su elfais

Jonas

Prieš rinkimus visada retorika švelnėja, o kaip bus 2023 - pamatysime!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS