Sergančiųjų Klaipėdoje – vis daugiau | Diena.lt

SERGANČIŲJŲ KLAIPĖDOJE – VIS DAUGIAU

Nors sergamumas gripu pietryčių ir centrinėje šalies dalyje beveik pasiekė epidemijos lygį, uostamiestyje visuomenės sveikatos specialistai pavojaus varpais skambinti neskuba.

Dviejų pastarųjų savaičių duomenys rodo, kad Lietuvoje sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis gerokai išaugo.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, per trečią spalio savaitę Klaipėdoje užregistruoti 2 066 gripo ir peršalimo atvejai.

Klaipėdoje 10 tūkst. gyventojų suskaičiuotas 61 gripo arba ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejis.

Tuo tarpu Vilniuje ir Kaune skaičiai daug didesni.

Sostinėje sergamumas siekia 71,1, Kaune – 84,2 gripo arba peršalimo atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Paskutinę spalio savaitę užregistruota dar daugiau sergančiųjų.

Klaipėdoje 10 tūkst. gyventojų teko 65,1, Vilniuje – 73,8, Kaune –  85,5 gripo arba ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejo.

Šiuo metu Lietuvoje mažiausiai kamuojamųjų gripo ar peršalimo ligomis yra Klaipėdos, Alytaus, Panevėžio, Telšių, Utenos apskrityse.

Didžiausias sergamumas užregistruotas Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Tauragės apskrityse.

Gripo epidemija skelbiama, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis skaičius per savaitę pasiekia 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, o gripas sudaro apie 30 proc. atvejų.

Siekiant išvengti ligų, visuomenės sveikatos specialistai pataria nesilankyti masinėse susibūrimo vietose, dažnai plauti rankas, vartoti imuninę sistemą stiprinančius vitaminus bei natūralias liaudies medicinos priemones, daugiau laiko praleisti gryname ore.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ką čia išgalvojat?

Taigi ,,Klaipėda - sveikas miestas!". Čia nei LEZ'as, nei Fortumas, nei KRATC'as, nei uostas su Vakarų Krova bei Draugystės geležinkeliu neteršia, nesmardina, nenuodija.Veikia stiprus, atskiras miesto Sveikatos centras gaunantis finansavimą iš Valstybės. Iš savivaldybės. Iš savo rašomų sveikatinimo projektų. Rengiantis rytmetines(ir ne tik) mankštas nėščiosioms, pensininkams ir kt.miestiečiams.Uosto ir nežabojamo verslo įmonių teršiamame ,,normos ribose" Klaipėdos ore. Jūs sergate netaisyklingai - jūs privalote būti sveiki.Kur jūsų pilietiškumas?:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS