Šiukšliadėžės Sąjūdžio parke – tik dėl vaizdo? | Diena.lt

ŠIUKŠLIADĖŽĖS SĄJŪDŽIO PARKE – TIK DĖL VAIZDO?

Sąjūdžio parke ir kitose viešosiose erdvėse įrengti šunų išmatų konteineriai pažeidėjams tapo pramoga. Nesugebantys prieiti ir tvarkingai įdėti į šiukšliadėžę gyvūno ekskrementų gyventojai juos tiesiog meta tarsi į krepšinio lanką.

"Matyt, dar ne visi žmonės supranta, kaip naudotis šunų išmatoms skirtomis šiukšliadėžėmis. Gal vertėtų šalia priklijuoti lapą su instrukcijomis? Mane tiesiog pribloškia toks kai kurių žmonių abejingumas viskam, kas yra už jų namų ribų. Su tokiu požiūriu toli neisime", – stebėjosi netoli Sąjūdžio parko gyvenanti klaipėdietė Irina.

Pasitaiko, kad gyventojai užpildo šiukšlines buitinėmis atliekomis, todėl išmatos paliekamos šalia jų.

Pašnekovės žodžiais, netvarkingi šunų vedžiotojai nesusigėsta net ir sulaukę praeivių pastabų.

Su tokiu požiūriu toli neisime.

Klaipėdos savivaldybės kontrolierių manymu, baudos – efektyvesnis būdas pažeidėjams tramdyti.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai nuolat vyksta į parkus ir rašo protokolus nevalyviems šeimininkams.

Nesilaikantiesiems šunų vedžiojimo taisyklių ir nesurenkantiesiems gyvūnų išmatų gresia įspėjimas arba bauda iki 230 eurų.

"Šeimininkų pareiga yra surinkti ekskrementus ir išmesti į šiukšliadėžę. Jei numeta šalia – tai yra lygiai tas pats, kas visai nesurinkti. Šiaip įdomus dalykas, nes jeigu jau įstengia visą turinį surinkti ir įdėti į maišelį, tai nunešti iki šiukšliadėžės, rodos, nebesudėtingas dalykas. Gal skuba, o gal kažkas linksminasi tokiu būdu. Sunku pasakyti. Kontrolė vyksta nuolat, nes prevencinį darbą mes jau atlikome – piktybiniams pažeidėjams iškart skiriame baudas", – pakomentavo Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Jis atkreipė dėmesį, kad situacija, palyginti su buvusia prieš kelerius metus, keičiasi į gerąją pusę.

Nors skundų nemažėja, klaipėdiečiai tampa sąmoningesni ir pradeda laikytis taisyklių.

Miestiečiai raginami būti aktyvesni ir padėti atpažinti pažeidėjus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

as

Grynas inkilas, reikia pirstus sukisti i ta sudyna, kad maiseli ismesti.. normaliu siuksledeziu matyt nera...

Klp

Ateikit kontrolieriai į Liubeko 7 namo kiemą, kiek čia šunų vedžiotojų, kurie nerenka šunų išmatų!!! Pasipildys miesto biudžetas gerai!

tatu

Nu kas per zmones, kad neskiria kas kur, juk aiskiai pazymeta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS