Skubama atlaisvinti senamiestį | Diena.lt

SKUBAMA ATLAISVINTI SENAMIESTĮ

Dar pernai išrausta ir statybine technika užgriozdinta Žvejų gatvės dalis vėl sulyginama. Darbininkai skuba tai padaryti iki Jūros šventės, kad klaipėdiečiams ir miesto svečiams netektų matyti apkasuose skendinčio senamiesčio vaizdo.

Prie Dangės upės ir Biržos tilto esančiame Žvejų g. 2B sklype baigiami tikslinti senojo "Salamander" pastato pamatų kontūrai. Verslininkai čia žada atstatyti istorinį objektą, kuriame veiktų viešbutis.

Valstybei priklausantį sklypą pagal ilgalaikės nuomos sutartį valdo Klaipėdoje registruota bendrovė "V.Paulius & Associates". Įmonė aukciono būdu jį išsinuomojo dar 2002 m.

Bendrovės "V.Paulius & Associates" atstovė Vilma Vaičekauskienė tikino, kad, kaip ir buvo žadėta, prieš prasidedant pagrindinei miesto šventei teritorija bus sutvarkyta ir uždengta, kad nedarkytų senamiesčio vaizdo.

"Buvome žodžiu pažadėję negadinti miesto vaizdo, jau baiginėjame darbus ir stengiamės spėti išlyginti teritoriją. Jaučiame atsakomybę ir dedame visas pastangas dėl miesto, nes mums ta duobė netrukdo. Tačiau žodis yra daugiau nei raštas", – tikino V.Vaičekauskienė.

Anot pašnekovės, sutvarkyta teritorija, pasibaigus Jūros šventei, tokia ir liks. Optimistiniu atveju statybos prasidės tik kitais metais.

"Statybos leidimo klausimai neatliekami taip greitai, kaip norėtųsi. Planuojame kitais metais pradėti. Tikėkimės, kad viskas bus gerai", – vylėsi V.Vaičekauskienė.

Pastatas atstatomas įmonės privačiomis lėšomis. Jame bus vystoma komercinė veikla, tikėtina, kad čia veiks viešbutis.

Projektavimo darbus atlieka atvirą konkursą laimėjusi klaipėdiečių bendrovė "A405".

Verslininkų planuose – per 430 kv. m, dviejų aukštų su mansarda pastatas.

Šiame Žvejų gatvės sklype XVI–XVII a. buvo įrengtos pirmosios miesto svarstyklės, kuriomis sverdavo iš užsienio atvežtas ar svetur gabenamas prekes.

Vėliau, perstačius statinį, jis tapo gyvenamosios paskirties.

XX a. pradžioje čia savo atstovybę ir parduotuvę įkūrė Vokietijos batų siuvimo bei prekybos įmonė "Salamander".

1944-aisiais po sovietų lėktuvų bombardavimo pastatas buvo apgadintas, o visai nugriautas 1947-aisiais.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę ir pradėjus tyrimus, archeologai atkasė istorinio objekto pamatus.

Šešiolika metų jie buvo "užšaldyti", kai pernai Žvejų gatvėje vėl pasirodė archeologai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Rapolas

Buvusi "Baltijos" kino teatra senai laikas konfiskuoti is tu "seimininku". Pakaks svetimiems Klaipeda tersti ir dergtis.

atstatyti reikia

tik buvusį Baltijos kinoteatrą.Ir nebūtinai tokį koks buvo sovietmečiu._____Nu sutvarkykit tą vietą lūzeriai!Gėda prieš miesto svečius:/

Ita

Gaila kad sia erdve uzpildys juk neviska gal reikia ir atstatyti ,siaip mieste daug tusciu sklypu ,........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS