Skulptoriui A.Bosui premjeras įteikė premiją | Diena.lt

SKULPTORIUI A.BOSUI PREMJERAS ĮTEIKĖ PREMIJĄ

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius trylikai šalies kultūros ir meno kūrėjų už nuopelnus įteikė kultūros ir meno premijas.

„Šitoj mūsų bėgančioj kasdienybėj, šitam globaliam ir greit besikeičiančiam pasauly tokios dienos yra kažkas nepaprasto. Kūryba yra tai, kas žmogų išskiria iš visų kitų. Kai kuriems skirta Dievo dovana nenusiraminti ir dovanoti mums, tos dovanos neturintiems, savo kūrinius“, – sveikindamas šių metų laureatus kalbėjo Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

Vyriausybės kultūros ir meno premija skirta ir klaipėdiečiui Algirdui Bosui - uostamiestyje gyvenančiam ir kuriančiam skulptoriui, dekoratyvinių ir monumentalių skulptūrų, plakečių bei medalių autoriui.

Kultūros ir meno premijas Vyriausybė įsteigė 1997 metais, dabar premijos dydis - 44 tūkst. 200 litų. Menininkų kūrinius vertina Meno premijų komisija, kuri yra sudaroma iš menininkų, kultūros darbuotojų, atsižvelgiant į Lietuvos kultūros ir meno tarybos, Meno kūrėjų organizacijų asociacijos pasiūlymus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Violeta

Sveikinu!!!

buvusi mokine

Sveikinimai!

Dalia

Šis žmogus jau senai nusipelnė apdovanojimo. Kuo nuoširdžiausi ir didžiausi sveikinimai menininkui ir jo šeimai. Geros kloties ir didelių kūrybinių idėjų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS