Skulptūrų parke – pasiruošimas minėjimui | Diena.lt

SKULPTŪRŲ PARKE – PASIRUOŠIMAS MINĖJIMUI

Likus savaitei iki Sausio 15-osios minėjimui skirtų renginių, Skulptūrų parke vyksta pasiruošimo darbai – greitu metu bus surinktos šiukšlės, sutvarkyta statybvietė, kad aplinka atrodytų kiek įmanoma tvarkingesnė.

Būtent Skulptūrų parke sausio 15 d. 12 val. vyks iškilmingas minėjimas, skirtas Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui.

Tradicinėje žuvusiųjų pagerbimo ceremonijoje kasmet dalyvauja Klaipėdos įgulos kariškiai, šauliai, savanoriai, Mažosios Lietuvos kultūros puoselėtojai.

Planuojama, kad šiemet ceremonijoje dalyvaus aukščiausi šalies vadovai, tarp jų ir šalies Prezidentas Gitanas Nausėda, užsienio svečiai, regiono savivaldybių atstovai.

Per ceremoniją bus pristatyti du kryžiai, skirti Prancūzijos kariams, mirusiems nelaisvėje 1870–1871 m. Prancūzijos ir Vokietijos karo metu, ir Prancūzijos XXI pėsčiųjų šaulių bataliono kariams atminti.

Anot Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjo Vitalijaus Juškos, vienas prancūzams skirtas kryžius pastatytas senojoje buvusių kapinių dalyje, kitas – naujojoje.

Trečiadienio popietę jau atliktų darbų pasižiūrėti ir renginio detalių kartu su bendrovės "Plungės lagūnos" darbų vadovu Žydrūnu Vilniumi aptarti atvyko Klaipėdos savivaldybės atstovai.

Buvo sutarta susitikti dar bent vieną kartą prieš šventę ir patikrinti, ar parkas deramai paruoštas.

Anot Ž. Vilniaus, daugelis pažadų jau įvykdyti.

"Ką mes esame pažadėję užsakovui, kad padarysime iki sausio 15 dienos, tai tą ir padarysime. Buvome pasižadėję, jog pagrindiniame take nutiesime dangą, kad žmonės per ceremoniją galėtų eiti. Šį pažadą įvykdėme kokiais dviem šimtais procentų, nes jau visame parke padaryti takai. Aplinka irgi tvarkyta. Svarbu, kad leistų orai. Jeigu pasnigs, kasime sniegą", – teigė pašnekovas.

Jis taip pat sakė, kad prasidėjus šalčiams ir sukausčius žemę šalčiui darbininkams teko daryti dviejų savaičių pertrauką.

Tačiau dabar darbai vyksta visu pajėgumu, o šių metų vasarą Skulptūrų parkas jau bus atvertas lankytojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

>anonimas

Cia ir yra miesto kapines, kur buvo palaidota 40 tukstanciu miesto gyventoju. Prie ko cia kazkokie dar rusai?

4

Keisti žmonės, čia reikia savo komentarus apie straipsnį rašyti, o ne tarp savęs susirašinėti, pasikeiskite emailais ir bendraukite, kitaip nelabai jus sveikai atrodot

Kirvis

Tikiuos vadovavosi senais kapiniu planais ir neuzvare taku per kapus, kur ir dabar dar guli zmoniu palaikai? Cia darbus atlieka jaunimalis, plius visai ne vietinis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS