Sodininkai pasipiktinę: bendrija konteinerių atsisakė dėl tvarkos | Diena.lt

SODININKAI PASIPIKTINĘ: BENDRIJA KONTEINERIŲ ATSISAKĖ DĖL TVARKOS

Sodininkų bendrija, norėdama išvengti netvarkos, atsisakė bendro naudojimo konteinerių. Gyventojai piktinasi, kad dabar atliekomis teršiami jų sklypai.

Dėl šiukšlių – į policiją

Sodininkų bendrijoje „Minija“ gyvenanti moteris skundėsi, kad čia nėra bendro naudojimo konteinerių. Gyventoja prisiminė, kad prieš kelerius metus jie buvo, bet atsisakyta.

„Buvo tik du konteineriai, kai sodininkų 1,3 tūkst. Tačiau nebeliko ir šių. Pirmininkas neleidžia statyti“, – pasakojo moteris.

Anot gyventojos, konteinerius turi tik bendrijoje esančių namų savininkai. Šiems juos nemokamai suteikė vežėjas. Žmonės, kurie turi tik sklypus, tokių neturi.

„Atliekos vežamos kas dvi savaites. Bendrijos gyventojai išstumia savo konteinerius prie gatvės. Šalia sklypų savininkai sukrauna atliekas. Vežėjai konteinerius ištuština, o tų greta padėtų maišų neima, palieka. Šios šiukšlės atsiduria šalia esančiuose sklypuose. Manasis taip ir buvo užterštas. Kur man kreiptis, kad nubaustų kaltininką. Gal į policiją?“ – svarstė moteris.

Gyventoja tvirtino, jog nesupranta, kodėl turi mokėti rinkliavą už atliekų tvarkymą, jei nėra konteinerių, kur jas išmesti.

Moteris teigė, kad atliekų jau buvo susikaupusios didžiausios krūvos. Prieš kelias dienas jos buvo surinktos ir išvežtas, bet konteineriai taip ir neatsirado.

Turi pasirūpinti patys

Sodininkų bendrijos „Minija“ pirmininkas Algimantas Zigmas Knystautas patikino, kad atsisakyti bendro naudojimo konteinerių nusprendė bendrijos valdyba.

„Kiekvienas turi turėti savo. Bendrijoje gyvenantiems nemokamai duoda vežėjas, o sklypų savininkai turi už juos mokėti“, – tvirtino pirmininkas.

A.Z.Knystautas teigė, jog bendro naudojimo konteinerių atsisakyta, nes prie jų buvo atsiradęs tikras „gyvatynas“, visur mėtėsi atliekos.

„Vežėjai neveža žaliųjų atliekų, o prie bendro naudojimo konteinerių buvo priversta šakų, obuolių, supuvusių daržovių, lapų, stambiųjų atliekų. Buvo jau nebeįmanoma“, – prisiminė pašnekovas.

Nepaiso nustatytos tvarkos

A.Z.Knystautas teigė, kad sklypų savininkai maišelius su atliekomis dabar palieka prie gyventojų konteinerių. Vežėjai atliekas surenka, jei jos ne žaliosios.

„Sodininkai apie tai žino, bet nekreipia dėmesio. Dėl to ir kyla netvarka. O prie kiekvieno konteinerio nepastovėsi. Pigiau išeina kas dvi savaites mašiną samdyti ir surinkti likusias atliekas. Taip mes ir darome. Tik dabar ji buvo sugriuvusi, tai ilgiau neišvežėme“, – kalbėjo vadovas.

A.Z.Knystautas atkreipė dėmesį, kad bendrijoje nėra numatyta ir vietos bendro naudojimo konteineriams. Esą visur užimta.

„Kai reikėjo statyti bendro naudojimo konteinerius, tai niekas nenorėjo prie savo sklypo. Sakė, kad statyčiau prie savojo“, – prisiminė pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Kada prokuratūra

ir teistvarka susidomės tuo kas dedasi kolektyviniuose soduose ir kaip vagiami pinigai?Tiek Dituva tiek Vaiteliai ar kitos bendrijos valdomos kriminaliniu ir niekam tas nerūpi lygtais banditus ir vagius gaudyti turi patys žmones.Tūkstančiai žmonių ten gyvena važinėdami į darbą Klaipėdoj o apginti juos nėr kam.Anie tur kentėti sukčiu savivale kap kokioj Zimbabvėj

Minijos sodininkas

Ir aš kreipiausi į Gargždų švarą,gavau atsakymą,kad reikia tik PONO Knystauto noro patenkinti sodininkų prašymus. Deja,kai jam tai pasakėme,prasidėjo rėkimas ir aiškinimas,kad neapsimoka. Kolegos Sodininkai,gal prie jo sklypo vežam šiukšles,tada pajudės reikalas?

aiškinausi

su Gargždų švara dėl konteinerių . Man atsakė kiek pirmininkas užsako konteinerių tiek jie ir atveža . Pirmininkas gali nustatyti ir atliekų išvežimo grafiką . Konteineriai - pirmininko pareiga ir rūpestis , o ne sodininkų galvos skausmas .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS