Statiniai užleis vietą gatvei | Diena.lt

STATINIAI UŽLEIS VIETĄ GATVEI

Per maždaug pusmetį Priešpilio gatvėje turėtų būti nugriauta dar pora statinių, trukdančių numatomam šios arterijos tęsiniui. Planuojama, kad naujas gatvės ruožas bus pradėtas tiesti jau šių metų pabaigoje.

Bendrovė „Klaipėdos laivų remontas“ pagal su Vyriausybe jau prieš kurį laiką sudarytą sutartį įsipareigojo gamybinę veiklą iškelti iš miesto centro ir nugriauti buvusius gamybinius pastatus.

„Tie buvę gamybiniai pastatai ir trukdo įgyvendinti savivaldybės projektą – suplanuotą Priešpilio gatvės tęsinį“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Pašnekovės teigimu, praėjusių metų pabaigoje bendrovė į Klaipėdos savivaldybę kreipėsi, teiraudamasi, ar poros pastatų griovimo darbų termino pratęsimas iki šių metų vidurio netrukdytų miesto planams tiesti minėtą gatvę.

Miestas neprieštaravo, kad Priešpilio gatvėje esantis vienas gamybinis pastatas ir kompresorinė būtų pašalinti per pirmąjį 2017-ųjų pusmetį, mat per šį laiką dar tik bus vykdomi arterijos projektavimo darbai.

Žadama, kad šių metų pirmojo pusmečio pabaigoje jau bus gautas leidimas tiesti gatvę, prasidės ir rangovų paieškos.

Jeigu pirkimo procedūros vyks sklandžiai, numatoma, kad šių metų pabaigoje galėtų startuoti darbai arba bent jau pasiruošimas jiems. Projektas turėtų būti baigtas 2018-ųjų pabaigoje arba 2019-ųjų pradžioje.

Anot E.Mantulovos, dar vieną statinį „Klaipėdos laivų remontas“ buvo perdavęs ir miestui. Šiame objekte dabar yra sporto salė.

„Šį pastatą buvo numatyta nugriauti 2016 m., tačiau jame sportuoja žmonės. Tam, kad miestas galėtų imtis šalinimo darbų, kurie yra numatyti ir miesto bendrajame plane, Šviesos gatvėje pradėta projektuoti nauja sporto salė, į kurią bus galima iškelti sportuojančiuosius“, – dėstė administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Teigiama, kad nauja sporto salė bus pastatyta iki 2018-ųjų pabaigos arba 2019-ųjų pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Thomas

Sporto salę piliavietėje reikia būtinai nugriauti ,atsivers puikus vaizdas nuo pilies gatvės .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS