Suabejojo lengvatos nauda senamiesčio verslininkams | Diena.lt

SUABEJOJO LENGVATOS NAUDA SENAMIESČIO VERSLININKAMS

Klaipėdos valdžia suabejojo, ar reikia išlaikyti nekilnojamo turto mokesčio lengvatą senamiesčio verslininkams. Pavesta išsiaiškinti, kokią naudą ji turi. Tada bus sprendžiama, ką daryti toliau.


 

Klaipėdos valdžia suabejojo, ar reikia išlaikyti nekilnojamo turto mokesčio lengvatą senamiesčio verslininkams. Pavesta išsiaiškinti, kokią naudą ji turi. Tada bus sprendžiama, ką daryti toliau.

Savivaldybė teismą pralaimėjo

Miesto taryba suteikė nekilnojamo turto lengvatą įmonei „Minibank“, kuri suremontavo pastato, esančio J.Janonio gatvė 17, fasadą. Politikai ištaisė praėjusios kadencijos klaidą.

Nors už tokius darbus centrinėje miesto dalyje yra numatyta nuolaida, prieš daugiau nei metus ji bendrovei nebuvo suteikta. Tad įmonė kreipėsi į teismą.

Klaipėdos apygardos administracinis teismas kovą patenkino įmonės „Minibank“ prašymą. Uostamiesčio savivaldybė pateikė apeliacinį skundą. Juo prašyta panaikinti Klaipėdos apygardos administracinio teismo sprendimą ir bylą nagrinėti iš naujo.

Tačiau gruodį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paliko galioti pirmąją nutartį. Ši yra neskundžiama. Uostamiesčio tarybą teismas įpareigojo svarstyti šį klausimą pirmajame posėdyje.

Praėjusios kadencijos tarybos nariai nekilnojamo turto lengvatos įmonei „Minibank“ nesuteikė. Atkreiptas dėmesys, kad bendrovės veikla nėra licencijuota. Būtent licencijuotą veiklą vykdančioms įmonėms nėra suteikiamos lengvatos.

Įmonei „Minibank“ suteikta nuolaida sieks šiek tiek per 3,8 tūkst. eurų.

Ruošia tvarkos pakeitimus

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė informavo, kad ruošiami nekilnojamo turto mokesčio lengvatų suteikimo centrinėje dalyje įsikūrusiems verslininkams tvarkos pakeitimai. Įvertinti visi kilę teisminiai ginčai.

Tačiau, pasak Klaipėdos miesto mero pavaduotojo Artūro Šulco, reikia išsiaiškinti, ar lengvata turi naudos. Tai pavesta padaryti savivaldybės administracijai.

„Praėjusią kadenciją buvo politikų, kurie piktinosi, kad centrinės miesto dalies verslininkams suteikiama lengvata nekilnojamo turto. Kai kurie sakė, kad to visai nereikia. Mums reikia apsispręsti, ar reikia išlaikyti šią lengvatą“, – tvirtino vicemeras.

Pasak A.Šulco, gal savivaldybė turėtų prisidėti prie senamiestyje esančių daugiabučių namų renovacijos. Ypač prie tų pastatų, kur žmonėms renovaciją kompensuotų valstybė, tačiau jų pajamos keliais eurais viršija nustatytas.

Pamiršo gaivinimo programą

Tarybos narys Arūnas Barbšys tvirtino, kad apie senamiestį reikia kalbėti. Politikas priminė, kad buvo parengta senamiesčio gaivinimo programa, tačiau ji kelis metus guli stalčiuje.

Pagal dabartinę tvarką nekilnojamo turto mokesčio lengvata suteikiama už veiklų, kurios skatina turizmą, lauko kavines, leidimą turistams naudotis įstaigų sanitariniais mazgais. Taip pat už senamiestyje atnaujintą pastato fasadą.

Nekilnojamo turto mokesčio lengvatos senamiesčio verslininkams pradėtos teikti prieš devynerius metus. Po kelerių metų miesto tarybos nariai nusprendė, jog už gerus darbus į jas gali pretenduoti ne tik senamiesčio, bet ir visos centrinės miesto dalies verslininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lengvatiniai

Aš tai suteikčiau lengvatą merui su tais jo patarėjais - sunkiai jiems sekasi senamiestį iš numirusiųjų prikelti - visa Lietuva iš Klaipėdos šaiposi, vadina mirusiu miestu. Lengvata p. Grubliauskui gal palengvins kokią neuronų cirkuliaciją :)

Tiesig

isdulkintu jau nebegalima dulkinti.Jie jau dulkina visus,tame tarpe ir visu lygiu dvaro valdziukes....i beje jau per visus galus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS