Per šventę liesis alkoholis? | Diena.lt

PER ŠVENTĘ LIESIS ALKOHOLIS?

Uostamiesčio mokiniai į mokyklas sugrįš bei Mokslo ir žinių dieną švęs ne rugsėjo 1-ąją, o 3-iąją. Šventinę dieną, priešingai nei įprasta, nebus draudžiama prekyba alkoholiu parduotuvėse.

Tradiciškai mokslo pradžios šventė vyksta rugsėjo 1-ąją. Būtent šią dieną Lietuvoje draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Toks apribojimas netaikomas viešojo maitinimo vietoms, tarptautinio susisiekimo traukiniams, laivams, orlaiviams, vežantiems keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučiams. Taip pat neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiosiose prekybos vietose.

Alkoholinių gėrimų iš viešojo maitinimo vietų pardavimas išsinešti taip pat traktuojamas kaip draudžiama prekyba alkoholiniais gėrimais.

Šiemet rugsėjo 1-oji yra šeštadienis, o Mokslo ir žinių dieną uostamiesčio mokyklos vieningai minės pirmadienį.

Šeštadienį prekyba alkoholiu bus draudžiama, o pirmadienį – leidžiama.

"Alkoholio kontrolės įstatyme numatyta, kad prekiauti alkoholiniais gėrimais draudžiama kiekvienų metų rugsėjo 1-ąją. Kažkokių išimčių netaikoma. Tad būtent šią dieną ir negalima parduoti svaigalų. Nesvarbu, kad ši diena šeštadienis, o realiai šventė vyks pirmadienį. Šeštadienį prekyba alkoholiu bus draudžiama, o pirmadienį – leidžiama", – komentavo Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Savivaldybė šiuo atveju nieko negali koreguoti. "Draudimai yra numatyti įstatymu. Tad mes nieko negalime padaryti. Seimas galėjo papildyti sąlyga – jei šventinė diena kita, draudimas perkeliamas į ją, tačiau tai nepadaryta. Nurodyta, kad kiekvienų metų rugsėjo 1-ąją", – aiškino vedėja.

Rugsėjo 1-ąją paprastai jaučiama, kad girtaujančio jaunimo padaugėja. Pareigūnai stiprina pajėgas, aktyviau patruliuoja aplink mokyklas, parkuose, skveruose, pajūryje, kur dažniausiai renkasi nepilnamečiai.

"Šiemet rugsėjo 3-iąją, kai mieste vyks Mokslo metų pradžios šventė, dirbs daugiau policijos pareigūnų. Jie patruliuos kartu su policijos rėmėjais, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistais", – tvirtino Klaipėdos apskrities policijos komisariato vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė.

Bus ne tik stebimos vietos, kur dažniausiai renkasi jaunimas, bet ir kontroliuojamos prekybos vietos, ar alkoholio neparduodama nepilnamečiams.

A.Grauslienės teigimu, neturėtų būti didelio skirtumo, kad alkoholio prekyba nebus draudžiama dieną, kai vyksta Mokslo metų pradžios šventė.

"Parduoti alkoholio nepilnamečiams ir taip draudžiama. Taip pat jie negali vartoti svaigalų", – pabrėžė atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kada mes išmoksim rinkti į valdžią ne gobšusdebilus turtuolius, mokančiusvaldyti šalį politikus?

NN

Tai reikalaukit asmens dokumenta kasoje! Kodel suauge zmones ir prekybininkai turi kenteti nuo debilisko istatymo? Ir aplamai prekyba iki 20 val. sekmadieniais iki 15 val. Cia yra nesamuoniu nesamuone! Kam reikes tas vistiek isgers.

Tika

aplamai rodos per rugsėjo 1 dieną ankščiau niekas negerdavo. Kam reikdavo užsipirkdavo dieną prieš, tad tas draudimas tik formalus.O kam tikrai reikia tie gauna ir po 20 val. vakaro ir sekmadieniais...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS