Švietimo įstaigoms – papildomi etatai | Diena.lt

ŠVIETIMO ĮSTAIGOMS – PAPILDOMI ETATAI

Klaipėdos švietimo įstaigose didinamas darbuotojų skaičius. Tokio sprendimo prireikė, kad būtų užtikrinti higienos normos reikalavimai.

Jų apraše nurodyta, kad vienu metu ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse turi dirbti ne mažiau nei du žmonės.

Iki šiol šis higienos normos reikalavimas uostamiesčio įstaigose nebuvo užtikrintas.

Miesto tarybai siūloma švietimo įstaigų darbuotojų skaičių didinti 65,21 etato. Iš jų 60,71 – auklėtojų padėjėjų, 2 – mokytojų padėjėjų, 2,5 – pagalbinių darbininkų, išlaikomų iš tėvų įmokų.

Skaičiuojama, kad pirmųjų išlaikymas per metus atsieis apie 362,6 tūkst., antrųjų – 11,9 tūkst. eurų. Iš jų darbo užmokesčiui skirta – 276,8 tūkst. ir 9,12 tūkst. eurų atitinkamai. Finansavimo šaltinis – savivaldybės biudžetas.

Pagalbinių darbininkų išlaikymas atsieis 14,9 tūkst. eurų, iš jų 11,4 tūkst. eurų – darbo užmokestis. Šios išlaidos bus dengiamos iš tėvų įmokų.

Klaipėdos savivaldybės Planavimo ir analizės skyriaus vedėja Jolanta Ceplienė atkreipė dėmesį, kad siūlomi etatai bus padalyti 57 įstaigoms.

"Dėl papildomų etatų daug diskutavome darbo grupėje. Pirmiausia įstaigos persiskirstė savo krūvius viduje. Dauguma išsivers be naujų darbuotojų. Jų priims gal vieną kitą", – aiškino vedėja.

Jei miesto taryba pritars, papildomi etatai įstaigose bus įsteigti nuo vasario 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Kai įstaigose dirbančios valytojos vakarais išvalys grupes, tada auklėtojų padėjėjos ir padės auklėtojoms dirbančioms su 20 vaikų ugdomojoje veikloje, lauke. O valytis, tualetuose grupėse galima per vaikų miegą. O padidino etatų todėl , kad ikimokyklinės įstaigos dirba ne 8 val., o 10 val. 30 min. per parą. Visas 10.5 val. turi dirbti 2 darbuotojai. Pvz. auklėtojai pakilo kraujo spaudimas ir ji nualpo. Kitas žmogus pasirūpina vaikais ir iškviečia pagalbą 112. Situacijų su vaikais būna labai sudėtingų ir nenuspėjamų.

Mila

Tikekimės gavus papildomų etatų auklėtoja turės tikrą auklėtojos padėjėją, kuri padės kūrybinėje vaikų veikloje, individualiame darbe su vaikais, lauke pasivaikščiojimų metu. O ne tualetų valdytoją, indų ploveją ir pan..Mes grupėje turėjome tik valytojas, taip kad pervardijus auklytes į auklėtojų padėjėjas, reikėjo peržiūrėti ir perdaryti jų pareigybes.

nesvarbu

Pati dirbu lopselyje ir visuomet einame kartu I lauka grupeje neliekam darzelio grupes auklytes lieka tvarkytis o mes kada nori tada tvarkykis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS