Taikos prospekte nukrapštė erzinusius kalnelius | Diena.lt

TAIKOS PROSPEKTE NUKRAPŠTĖ ERZINUSIUS KALNELIUS

Prie pėsčiųjų perėjos, esančios Taikos prospekte, ties buvusia "Skibalės" parduotuve, kur įrengtas naujas šviesoforas, nebeliko greičio slopinimo kalnelių. Miesto savivaldybė pasirūpino, kad įrenginiai būtų pašalinti.

Naujasis šviesoforas šioje pėsčiųjų perėjoje įjungtas ir eismą pradėjo reguliuoti praėjusią savaitę. Kelias dienas čia buvo palikti ir greičio slopinimo kalneliai.

Vairuotojai šmaikštavo, kad pavojinga perėja tapo saugiausia mieste. Pėstiesiems taikyta dviguba apsauga – ir šviesoforas, ir kalneliai.

Miesto savivaldybė iš anksto planavo, kad greičio slopinimo kalneliai bus pašalinti, kai tik pradės veikti šviesoforas. Tai buvo padaryta šios savaitės pradžioje.

Sprendimas įrengti šviesoforą Taikos prospekte, ties buvusia "Skibalės" parduotuve, priimtas seniai. Atkreiptas dėmesys, kad čia esanti nereguliuojama pėsčiųjų perėja nėra saugi.

Pėstieji turi kirsti daug eismo juostų, o Taikos prospektas yra judri magistralinė gatvė. Tokia pėsčiųjų perėja negalima ir pagal galiojančius reikalavimus.

Prieš kelerius metus šioje vietoje buvo partrenkta ir mirtinai sužalota moteris. Po šio įvykio ties pėsčiųjų perėja įrengti greičio slopinimo kalneliai.

Suprojektuoti ir įrengti naują šviesoforą Taikos prospekte, prie buvusios "Skibalės" parduotuvės, atsiėjo apie 28 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

VaKieta

Pas vokiečius buvo tokie kalneliai, bet kai vairuotojai pradėjo kreiptis į teismus, buvo nuimti.

Rudas lapas

Koks džiaugsmas, kad vienoj ar kitoj vietoj nukrapštė? Praneškite, kada bus nukrapštyti visi kalneliai, ir kad tai bus daroma už lėšas tų, kurie "įsisavino" pinigus, kurie skelbė viešuosius konkursus, kurie diena iš dienos gadina mūsų automobilius?

Klaipėdietė

Gėda Mildai turėtų būti dėl tokio pavadinimo ir turinio. Niekad nekomentuoju, bet šįkart reikia. Ar lietuvių kalbos žodyne žodžių per mažai, ar elementarios pagarbos skaitytojams trūkumas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS