Taksistai pagalbos dar nesulaukė | Diena.lt

TAKSISTAI PAGALBOS DAR NESULAUKĖ

Klaipėdos politikai daugiau nei mėnesį svarsto, kaip uostamiesčio  taksi vairuotojams, kurie vyksta paimti keleivių iš Palangos oro uosto, sukurti palankesnes darbo sąlygas, nors tam užtektų susitarti su kurorto savivaldybe.

Klaipėdos politikai daugiau nei mėnesį svarsto, kaip uostamiesčio  taksi vairuotojams, kurie vyksta paimti keleivių iš Palangos oro uosto, sukurti palankesnes darbo sąlygas, nors tam užtektų susitarti su kurorto savivaldybe.

Uostamiesčio taksistai dėl problemų, su kuriomis susiduria atvykę paimti keleivių iš Palangos oro uosto, į Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narius kreipėsi prieš mėnesį.

Vežėjai tvirtino, jog vykti į oro uostą jie privalo, nes yra sudarę sutartis su viešbučiais.

Taksi vairuotojai guodėsi, kad Susisiekimo ministerijos patvirtintose taisyklėse numatyta, jog taksi paslaugas galima teikti tik savivaldybės, išdavusios leidimą, teritorijoje.

Jose taip pat numatyta, kad leidžiama nuvežti keleivius į bet kurią Lietuvos vietą, taip pat galima laukti keleivio kitos savivaldybės teritorijoje, tačiau tai darant turi būti įjungtas taksometras. Pagal nustatytą tvarką įjungti įrenginį reikia vos išvažiavus iš savo savivaldybės teritorijos.

Taksi paslaugas teikiančių įmonių atstovai tvirtino, jog keleivius gąsdina taksometro rodmenys. Nė vienas turistas, kurių tenka laukti ir valandą, gali būti šokiruotas, nes valandinis prastovos įkainis siekia apie 35 litus, o papildomai reikia mokėti ir už kelionę.

Keleivių laukiantys ir taksometro neįjungę taksistai yra baudžiami kontrolierių.

Vežėjai tvirtino, kad tokių problemų pavyktų išvengti, jei Klaipėdos ir Palangos savivaldybės pasirašytų susitarimą. Tokia galimybė yra numatyta Susisiekimo ministerijos patvirtintose taisyklėse.

Komiteto nariai pažadėjo padėti išspręsti taksistų problemas, tačiau jokių pokyčių dar nėra.

„Posėdyje, kuriame buvo svarstomas šis klausimas, nedalyvavau, atostogavau. Šiek tiek domėjausi situacija, bet dar reikia aiškintis. Tikrai šio klausimo taip nepaliksiu“, – tvirtino Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Prieš daugiau nei mėnesį vykusiam posėdžiui pirmininkavęs politikas Mindaugas Žilys teigė, kad veiksmų jau imtasi. Esą yra parengtas raštas Palangos savivaldybei.

„Bandysiu susitikti su kurorto meru aptarti situaciją, gal prisijungs ir kiti komiteto nariai. Bandysime sutarti, kad, kol atsiras koks nors teisės aktas, nebūtų skriaudžiami mūsų taksistai. Reikia aiškiai suformuluoti susitarimo sąlygas, kad visi būtų patenkinti“, – aiškino M.Žilys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS