Tarnybiniai šunys rungsis narkotikų, sprogmenų bei ginklų paieškos čempionate | Diena.lt

TARNYBINIAI ŠUNYS RUNGSIS NARKOTIKŲ, SPROGMENŲ BEI GINKLŲ PAIEŠKOS ČEMPIONATE

  • 1

Trečiadienį Klaipėdoje prasidės dvi dienas truksiantis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atvirasis narkotikų, sprogstamųjų medžiagų ir ginklų paieškos su tarnybiniais šunimis čempionatas.

Bendrą tokius išlavintus įgūdžius turinčių keturkojų čempionatą pasieniečiai rengia pirmąsyk. Anksčiau buvo organizuojamos atskiros narkotinių medžiagų bei sprogmenų ir ginklų paieškos varžybos.

Renginio atidarymo ceremonija rugsėjo 26 d., trečiadienį, 10 val. prasidės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione (Liepojos g. 5, Klaipėda).

Čempionate dėl nugalėtojų vardo varžysis dvi dešimtys kinologų su šunimis: pasieniečiai ir jų augintiniai iš Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių ir Pakrančių apsaugos rinktinių, taip pat svečiai iš Lietuvos kariuomenės, Kalėjimų departamento, policijos, Vadovybės apsaugos departamento ir muitinės.

Dragūnų bataliono teritorijoje pirmą čempionato dieną vyks dvi rungtys – keturkojai demonstruos įgūdžius draudžiamų medžiagų ieškodami įvairiose transporto priemonėse ir patalpose. Antrą čempionato dieną, ketvirtadienį, bus rungiamasi Karklėje esančiame atraminiame pasieniečių punkte, kur bus surengta bagažo apieškos rungtis.

Čia ketvirtadienį 13 val. bus paskelbti ir apdovanoti geriausiai narkotikus, ginklus ir sprogmenis aptikti gebantys tarnybiniai šunys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kaip čia iki šiol puskvailiai šunmylos dar nepavadino tų šunų " pareigūnais " ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS