Teisme – keli šimtai vaikų | Diena.lt

TEISME – KELI ŠIMTAI VAIKŲ

Uostamiesčio mokiniai užplūdo Klaipėdos miesto apylinkės teismą. Beveik 200 moksleivių išgirdo, kokių būna teisininkų profesijų, kuo jos skiriasi.

Trečiadienio rytas teisme buvo itin šurmulingas. 10 valandą į teismo pastato fojė rinkosi jaunesnieji moksleiviai. Po valandos atėjo vyresnieji.

Tai buvo uostamiesčio "Versmės", "Verdenės", S.Dacho progimnazijų bei Klaipėdos licėjaus auklėtiniai. Tądien čia apsilankė apie 180 mokinių.

Su jais bendravo teisėjai, prokurorai, advokatai, antstoliai, notarai.

Solidūs teisininkai buvo pasiruošę rimtai, bet kartu suprantamai paaiškinti, ką jie kasdien veikia ir kuo svarbus yra jų darbas.

Renginio sumanytoja advokatė Asta Jakštienė pasakojo, jog tėvai kasmet kviečiami į mokyklą papasakoti vaikams apie savo profesiją.

"Norėjome, kad vaikai sužinotų, jog teisės mokslus baigę žmonės dirba skirtingus ir labai svarbius darbus. Ketinome kviesti kolegas ir bendramokslius. Kai tarėmės dėl susitikimo, kiekvienas pakviestasis prašydavo priimti ir savo atžalų klases. Taip supratome, kad reikia didesnių patalpų ir platesnio paaiškinimo vaikams. Esame labai dėkingi Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų pirmininkui Svajūnui Bliudsukiui už tai, kad įsileido tokį didelį būrį vaikų. Labai džiaugiamės ir kad kolegos visiškai rimtai sureagavo į raginimą susitikti su mokiniais", – kalbėjo A.Jakštienė.

Vaikai dalyvavo improvizuotame teismo posėdyje, kur buvo kalbama apie vadinamojo spinerio vagystę, stebėjo vaizdo ryšį, užsuko į konvojaus patalpas, kur laikomi sulaikyti kaltinamieji.

Vyresnieji moksleiviai domėjosi, kur reikėtų studijuoti teisės mokslus, kokios karjeros galimybės.

Vakar visos Klaipėdos moksleiviai dalyvavo profesijos dienos renginiuose.

Galbūt apsilankyti teisme taps tradicija, o tokie renginiai paskatins jaunuolius rinktis kurią nors teisininko profesiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS