Telkia pajėgas Karklės festivaliui | Diena.lt

TELKIA PAJĖGAS KARKLĖS FESTIVALIUI

Klaipėdos apskrities policija ruošiasi savaitgalį pajūrį sudrebinsiančiam Karklės festivaliui. Tvarką renginio vietoje ir prieigose užtikrins apie šimtas pareigūnų. Atkreipiamas dėmesys, kad dažniausia problema – neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis.

Prognozuojamos spūstys

Festivalis "Karklė Live Music Beach", kuris tęsis tris dienas, prasidės šiandien. Dalyviai renginio teritorijoje laukiami nuo vidurdienio.

Tradiciškai festivalis sulaukia didelio susidomėjimo. Skelbiama, kad tai vienintelis tokio pobūdžio renginys, sugebantis pritraukti 20 tūkst. lankytojų.

Paprastai didžiausi srautai į festivalį pradeda plūsti po pietų, tad susidaro transporto kamšatys. Automobilių eilės stovi kelyje, vedančiame į Palangą.

Būtent pro šią pusę ir patariama pasiekti Karklę. Važiuodami pro Girulius, vairuotojai susidurs su eismo apribojimais. Čia tebevyksta Pamario gatvės rekonstrukcijos darbai.

Padeda ir apsaugos darbuotojai

Festivaliui ruošiasi ir policija. Renginio vietoje ir prieigose šiandien dirbs 41, šeštadienį – 42 pareigūnai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė informavo, kad tvarką užtikrins patruliai, Kelių policijos, Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybų pareigūnai, kinologai.

"Kiekvienas dirbs savo darbą. Pajėgos išdėstytos pamainomis. Vieni dirbs naktį, kiti – dieną", – komentavo atstovė.

Pasak jos, praėjusiais metais didžiausia Karklės festivalio problema buvo neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis. Dėl šio pažeidimo pradėta 17 ikiteisminių tyrimų. Daugiausia pas dalyvius rasta kanapių, tablečių.

"Džiaugėmės puikiu bendradarbiavimu su organizatorių samdytomis saugos tarnybomis. Jos principingai, aktyviai ir profesionaliai tikrino įeinančiuosius į stovyklos teritoriją. Muštynės ar kiti viešosios tvarkos pažeidimai šio festivalio metu nėra dažni", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Kursuos autobusai

Pramogautojams į festivalį A.Grauslienė patarė nevažiuoti pustuščiais automobiliais, stebėti kelio ženklus, laikytis Kelių eismo taisyklių, gerbti vieniems kitus.

"Kai vyksta masiniai renginiai, niekada nebūna taip, kad viskas visada praeitų sklandžiai. Spūsčių, esant dideliems transporto srautams, sunku išvengti. Dalyvaujantieji ne pirmus metus žino, kokiu laiku į festivalį vyksta daugiausia žmonių. Organizatoriai turi ne vienų metų patirtį. Kasmet jie tobulina renginio organizavimą, mokosi iš klaidų, pasinaudoja gerąja patirtimi", – komentavo vyriausioji specialistė.

Karklės festivalį galima pasiekti ir viešuoju transportu. Viešoji įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas" organizuos papildomus 24 maršruto autobuso reisus. Papildomas autobusas kursuos visas tris dienas.

Atkreipiamas dėmesys, kad dėl intensyvaus transporto eismo galimas šio maršruto autobusų nukrypimas nuo tvarkaraščio.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pirkit xlorke -

viskas bus ištisai apmy šta

tarnybinis suo

vova viska paaiskino teisingai

svarbu kokybė, o ne budulių kiekis

SVARBU, KAD SUTRAUKIA DAUGYBĘ JAUNIMO, O KOKIE ATEINA IR KĄ TEN VARTOJA - NESVARBU. kOKIA NESĄMONĖ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS