Traktorininkų šou ir stebino, ir piktino | Diena.lt

TRAKTORININKŲ ŠOU IR STEBINO, IR PIKTINO

Iš Gargždų centro pirmadienio pavakarę į Vilnių traktoriais išrūkę ūkininkai sukėlė nuostabą. Praeiviams kilo klausimų – kaip ūkininkai savo technika suvažiavo į savivaldybės aikštę, jei Gargždų centrinėje gatvėje kabo ženklai, draudžiantys traktorių eismą?

Kameros – išjungtos

Kelio ženklas, draudžiantis traktoriais įvažiuoti į Gargždų centrinę gatvę, atsirado po 2019 m. ūkininkų akcijos.

Tąkart traktoriais ūkininkai taip pat suko ratus, reikšdami protestą.

Vėliau Klaipėdos rajono valdžia nusprendė, kad sunkiasvore technika nederėtų laužyti centrinės gatvės asfalto, ir pakabino draudžiančiuosius ženklus.

Vienas atsirado ties Klaipėdos gatvės sankryža su Kretingos Plento gatve.

Kitas ženklas stovi ties Klaipėdos ir Kvietinių gatvių sankryža, priešais rajono savivaldybę.

Kaip ūkininkai judėjo į savivaldybės aikštę, Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis negalėjo patikrinti.

„Visuose Gargžduose neveikia vaizdo kameros. Senosios išmontuotos, montuojamos naujos. Kiek man žinoma, nė vienas ūkininkas nebuvo nubaustas“, – teigė R. Stasiulis.

Kiek man žinoma, nė vienas ūkininkas nebuvo nubaustas.

Gatvėje – saviveikla?

Gargždų seniūnė Indrė Žiedienė dienraštį informavo, kad ūkininkai buvo prašę leidimo trumpam susirinkti aikštėje prie savivaldybės.

„Kiek technikos suvažiuos, neminėjo, bet prašė pusvalandžio prieš jiems išvykstant į Vilnių“, – patikino seniūnė.

Ūkininkų patogumui aikštės įvažoje buvo padėtas kelio ženklas, vadinamoji plyta, draudžiantis įvažiuoti. Dėl to pavakarę kitiems gargždiškiams aikštė buvo uždaryta.

Tačiau tai, kaip ūkininkai išdardėjo iš Gargždų centro, praeiviams sukėlė nuostabą.

Iš savivaldybės aikštelės traktorių vairuotojai suko į Kvietinių gatvę, kirsdami ištisinę liniją.

Tuo metu vienas pėstysis stovėjo važiuojamojoje dalyje ir rankomis rodė, kad kitiems eismo dalyviams eismas esą uždarytas.

„Kažkokia saviveikla. Nė vienas pėstysis negali uždarinėti eismo. Stovėti važiuojamojoje dalyje ir Kelių eismo taisyklės draudžia. Kyla klausimas, kodėl traktoristai gali kirsti ištisinę liniją, visiems kitiems eismo dalyviams tai yra draudžiama?“ – klausimą kėlė gargždiškiai.

Kaip matyti vaizdo įraše, traktorių vairuotojai į Kvietinių gatvę išvažiavo iš aikštelės kirsdami ištisinę liniją.

Ramūnas Stasiulis. Policijos nuotr.

Traktoriai – be numerių

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas R. Stasiulis, peržvelgęs socialiniuose tinkluose gyventojų pasidalintais vaizdo įrašais apie traktorių judėjimą Gargždų centre, tik atsiduso.

„O kaip aš juos nubausiu, jei traktoriai neturi valstybinių numerių?“ – tarė komisariato vadovas.

Policijos pareigūnai į šią akciją viešosios tvarkos užtikrinimui nebuvo kviesti. Apie dešimt ūkininkų, kirtę ištisinę liniją, turėtų sulaukti nuobaudų, jei pavyktų nustatyti, kas po Gargždus laigė traktoriais.

Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Gitana Bajorinienė tikino, kad kitą kartą gal ir geriau būtų, jei policijos ekipažas dalyvautų panašiose akcijose.

„Taip, aš, kaip ir visi kiti, negaliu kirsti ištisinės linijos. Bet ne Viešosios tvarkos skyrius tai kontroliuoja. Policija turėtų tai kontroliuoti“, – tikino G. Bajorinienė.

Kelių eismo taisyklės skelbia, kad ištisinės linijos kirtimas ir įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą užtraukia 60–90 eurų baudą. Taip pat gali būti atimta teisė vairuoti nuo vieno iki trijų mėnesių.

Tokiu manevru kelyje sukėlus pavojingą situaciją bauda siekia nuo 170 iki 230 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Onė

Tik jau nemyžkit

tukas

Štai taip išaušo jau rytas kurio ligai laukė Putino patikėtinis kolkozo garbintojas ir tik šaiposi aš nieko čia dėtas jie žemdirbiai susiorganizavo o manęs čia nebebus tik va tas televizorius nenutilo kad tai mano ataskaita Putinui .VA SMOTRITE lITOVCI KAK BUNTŪJŲT ZA SVAOJŲ RABOTŲ ZA LIUBIMŲJŲ ZEMLIŲ I KULTŪRNUJU RABOTŲ .O KAD JAU IŠNAIKINTI PAUKŠTELIŲ LIZDAI NELIKO GEGUČIŲ LAKŠTINGALIŲ PAVASARINIŲ TRALIIAVIMŲ IR KITŲ TILVIKINIŲ BEI ŽVIRBLINIŲ PAUKŠTALIŲ LIZDAMS SUKTI NELIKO ŽOLYNŲ KRŪMELIŲ JIEMS NĖ MOTAIS Gėda doram žemdirbiui būtų kad Lietuva beliko panaši į Kazakstano stepe gamtos flauros atžvilgiu

deb y las

o kaip as juos nubausiu jei jie be numeriu.... kaip suprantu policininkai duoda suprast kad vazinet be numeriu galima ir netgi butina jei nenori but nubaustas.... suskaiciuojam kiek tr buvo ir protokola pateikiam zemes ukio ministruj.... nejaudina jei jis su savo augintiniais nesusitvarko..... sakot ministras ne prie ko... nu tada preziukuj kad davede sali iki xaoso ir karo stovio... policijos virsininka is pareigu jei nesusitverko.... o...prisiminiau te prie seimo antivakceriu riauses buvo... kazkaip visus iki vieno sugaude ir pribaude ir priteise ir per telika parode.... demokratija...laisve...ystaimai runkeliams a gerove aferistams...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS