Transporto sistemai gerinti – moksleivių pagalba | Diena.lt

TRANSPORTO SISTEMAI GERINTI – MOKSLEIVIŲ PAGALBA

Uostamiesčio moksleiviai kviečiami prisidėti prie transporto sistemos tobulinimo. Tarptautinio konkurso "BAYinTRAP Young and mobile" organizatoriai įsitikinę, kad Klaipėdos jaunimo balsas gali tapti svariu kelrodžiu diegiant naujas idėjas.

Uostamiesčio moksleiviai kviečiami prisidėti prie transporto sistemos tobulinimo. Tarptautinio konkurso "BAYinTRAP Young and mobile" organizatoriai įsitikinę, kad Klaipėdos jaunimo balsas gali tapti svariu kelrodžiu diegiant naujas idėjas.

Skatina įžvelgti problemas

Projekto koordinatorius Klaipėdoje Tadas Mėžinys pasakojo, kad organizuojamas konkursas vyks trijose šalyse – Lenkijoje, Lietuvoje ir Vokietijoje.
Europos jaunimas, tarp jų ir klaipėdiečiai, skatinami teikti sumanymus, kurie vėliau bus panaudoti, o įgyvendintais pokyčiais galės džiaugtis visa bendruomenė, besinaudojanti įvairiomis transporto priemonėmis.

"Dalytis pasiūlymais anglų kalba gali 16–19 metų jaunimas, besimokantis uostamiesčio mokyklose. Idėjas, kas Klaipėdos transporto sistemoje nėra gerai ir būtų galima pataisyti, moksleiviai gali pateikti bet kokia jiems patinkančia forma. Pradiniame etape nėra reikalaujama grandiozinio bei detalaus projekto ar plano. Svarbu ne tik rasti minusų, bet ir pagalvoti, kaip juos paversti pliusais", – kalbėjo T.Mėžinys.

Anot jos, moksleiviai konkursui problemą ir jos sprendimo būdą gali pateikti tekstu, nuotrauka, schema, brėžiniu, nupieštu žemėlapiu, prezentacija ar kitais būdais.

Jaunimo balsas – svarbus

"Pasidalyti savo mintimis jaunimas gali ne tik apie viešąjį transportą, bet ir apie dviratininkus, automobilius ar pėsčiuosius. Idėjos gali būti labai įvairios: nauji patogūs autobusų maršrutai, mintys apie naujas stoteles, idėjos, kaip klaipėdiečiui greičiau pasiekti darbo vietą", – kalbėjo koordinatorius.

Kaip teigė T.Mėžinys, vienas pagrindinių konkurso tikslų – įtraukti jaunus žmones į transporto sistemos vystymą.

"Dažnai politikai, neatsižvelgę į visuomenės nuomonę, transporto sistemą tvarko savo nuožiūra. Konkursu norima naujų idėjų pasisemti iš žmonių, kurie patys kiekvieną dieną vienu ar kitu būdu keliauja Klaipėdos gatvėmis", – sakė pašnekovas.

Laukia stovykla

Pasak jo, 30 atrinktų geriausių darbų autoriai bus pakviesti į vasaros stovyklas projekte dalyvaujančiose šalyse – 10 mokinių vyks į Vokietiją, 10 – į Lenkiją, o likę atstovaus Lietuvai.

Stovyklų metu jaunuoliai galės susipažinti su skirtingų miestų transporto infrastruktūra, dalyvaus transporto pasiekiamumo, eismo saugumo tyrimuose, diskutuos apie trūkstamus transporto infrastruktūros elementus, specialistams galės teikti savo pasiūlymas, išsakyti pastebėjimus. Taip pat numatyti ir posėdžiai su politikais, administracijos darbuotojais.

Trims geriausių idėjų autoriams bus padovanoti papildyti viešojo transporto elektroniniai bilietai.

Informacija

Konkurse gali dalyvauti 16–19 metų jaunuoliai, lankantys mokyklas Klaipėdoje.

Idėjas ir pasiūlymus gali teikti pavieniai moksleiviai arba jų grupės (sudarytos ne daugiau kaip iš 3 narių).

Vienam dalyviui ar dalyvių grupei leidžiama pateikti tik vieną originalų ir jų pačių sukurtą darbą anglų kalba.

Darbus iki kovo 31 d. galima įkelti internetinėje svetainėje www.bayintrap.eu, atsiųsti paprastu paštu: Tadui Mėžiniui, VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas", S.Daukanto g. 15, LT-92235

Klaipėda, arba elektroniniu paštu tadas.mezinys@klaipedatransport.lt.

Išsami informacija apie konkursą ir jo taisykles – interneto svetainėje adresu http://bayintrap.eu/wpress/?page_id=11.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS