Turbožiedas kliūtimi netaps | Diena.lt

TURBOŽIEDAS KLIŪTIMI NETAPS

Uostamiestyje vertinta, ar šiuo metu įrengiamas turbožiedas ateityje netaps kliūtimi gabenant itin didelius krovinius. Po atliktų bandymų paaiškėjo, kad sankryžoje turėtų išsitekti net tokie gigantiški kroviniai, kaip puspriekabėmis gabenami vėjo jėgainių sraigtai.

Įsibėgėjus turbožiedinės sankryžos P.Lideikio, Audros ir Pamario gatvių sankirtoje įrengimo darbams suskubta aiškintis, ar ši sankryža ateityje iš tiesų bus patogi gabenant didelius krovinius.

„Mums kilo klausimas, kaip būtų, jeigu bendrovė „Klaipėdos nafta“ vežtų savo talpyklas. Nes būtent Pamario gatvė yra numatyta sunkiasvoriams kroviniams gabenti“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

E.Mantulovos teigimu, ši arterija, kaip tinkama dideliems kroviniams vežti, į planus buvo įtraukta dar tuomet, kai buvo įgyvendinamas Ignalinos atominės elektrinės plėtros projektas.

„Tačiau dabar didelius krovinius veža „Klaipėdos nafta“, vykdanti savo rekonstrukcijos projektą. Kol kas dar ne visas talpyklas atsigabeno“, – aiškino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Pašnekovė dėstė, jog minėtos talpos arba vėjo jėgainių sraigtai vežami 60 m ilgio puspriekabėmis, o krovinio plotis paprastai siekia 3,5 m.

Pabrėžiama, kad tokia transporto priemonė didelių manevrų atlikti negali ir trasoje ryškūs posūkiai jai nėra įveikiami.

Todėl projektuotojų buvo paprašyta įvertinti, ar iš tiesų tokių gabaritų krovinį turbožiedine sankryža pavyktų iš vienos Pamario gatvės pusės pervežti į kitą.

„Buvo paimta analogiška transporto priemonė ir patikrinta realiai. Viskas yra gerai. Galime tęsti darbus“, – rezultatą įvardijo E.Mantulova.

Tiesa, žiedu gabenant minėtus krovinius būtų stabdomas automobilių eismas, tačiau gabenant tokius didžiūnus šių priemonių prireikia visada.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

deinis

Kažkas keista ,kad išvažiuojant iš Melragės labai siaura juosta ,jei sugestu kokia mašinka iš Melragės neišvažiuosi ,dabar įvažiuojant i melragę autobusai užvažiavo ant žiedo bortelio ,neisisuka ,kažks neaišku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS