Undinėlė žvelgs į ratą | Diena.lt

UNDINĖLĖ ŽVELGS Į RATĄ

Danės krantinėje pastatyta undinėlės skulptūra tebekelia aistras tarp klaipėdiečių. Jau aptartas jos grožis, figūra, nuogumas. Dabar susirūpinta ir pačios skulptūros, ir jos stebėtojų saugumu.

Įspūdinga bronzinė undinėlės skulptūra iš karto sulaukė didelio miestiečių dėmesio.

Moterys pradėjo aptarinėti jos figūrą. Kai kurioms pasirodė, kad "Undinėlė" yra per liesa, o jos krūtys – per didelės, atrodo tarsi dirbtinės. Jos pabrėžė, kad apvalesnių formų moterims ši skulptūra gali sukelti neigiamų emocijų. Kitos tvirtino, kad "Undinėlė" yra labai graži, o jos figūra – ideali.

"Kabinėtis gali tik tos, kurios neprižiūri savo kūno", – antrino kitos moterys.

Atsirado ir tokių, kuriuos papiktino "Undinėlės" nuogumas.

"Danės krantinėje pastatyta "Undinėlė" galėtų būti bent truputį pridengta. Kur miesto valdžia žiūrėjo, leisdama tokią skulptūrą statyti miesto centre? Ji labiau tiktų privačioje valdoje ar striptizo klube. "Undinėlės" krūtys per daug išryškintos. Vaikus, paauglius gėda atsivesti prie skulptūros. Nėra kur akių dėti. Vulgaru", – dėstė viena dienraščio "Klaipėda" skaitytoja.

Susirūpinta, kad skulptūros atėję pažiūrėti neatsargūs klaipėdiečiai ir miesto svečiai neįkristų į Danę.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad kilo panašus ažiotažas, kai buvo baigtos atnaujinti krantinės. Tada klaipėdiečiai taip pat baiminosi, kad kas nors neįkristų į upę.

"Nežinau, ar žmonės gali įkristi, bet dėl to nuogąstaujama. Galvojame pakabinti gelbėjimosi ratą ant sienelės priešais "Undinėlę" Biržos tilto pusėje. Jei ištiktų nelaimė, žmonės galėtų pasinaudoti", – tvirtino direktorius.

L.Dūda prisiminė, kad ant Danės krantinių jau buvo pakabinti gelbėjimosi ratai, tačiau jie kažkur dingo.

"Svarstysime, ką daryti. Gal vėl juos pakabinsime. Iki vasaros sezono dar yra laiko", – tvirtino vadovas.

Miestiečiai nerimauja ir dėl pačios "Undinėlės" saugumo. Baiminamasi, kad ją gali suniokoti vandalai. Bus tariamasi, kaip apsaugoti skulptūrą.

Skulptūra "Undinėlė" – Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos dovana miestui. Ją sukūrė skulptorius Klaudijus Pūdymas. Skulptūros plotis – 1,2, aukštis – beveik 1,5 metro, svoris – 140 kilogramų.

GALERIJA

  • Undinėlė žvelgs į ratą
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ist

DANGĖS krantinėje....

Jan

Reiketu apsaugines grazios dekoratyvis tvoreles.Gal, net rastas galetu buti kaip undineles suoliuko.Manau dabar ten padidinta rizika ikristi i vandeni filmuojant,fotografuojant ir panasiai.

Rouzdevitt

Mano nuomone si skulptura labai klaipedietiska, juk Klaipeda miestas prie juros, o juroje gyvena undines. Undines formos per tobulos ar kazkam nepatinka tai ju paciu reikalas, ji gi pusiau zuvis, ji mistika, ji turi buti tobula :-) dar kazkam nepatinka jos nuogos krutys, tai neziurekit... Siuolaikinis jaunimas (paaugiliai) apie nuoguma zino labai daug, ta7 matyt jums geda ziuret i grazias krutis ir liekna liemeni o ne paaugliams :-D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS