Uostamiesčio centre – girtų jaunuolių orgijos | Diena.lt

UOSTAMIESČIO CENTRE – GIRTŲ JAUNUOLIŲ ORGIJOS

Klaipėdos centre – Danės ir Liepų gatvių užkaboriuose girtaujančius, narkotikus vartojančius ir kitaip lėbaujančius vaikinus kelis mėnesius filmavęs klaipėdietis kol kas tvarkos savo kieme nepasiekė, tik sulaukė nepadorių chuliganų gestų. Miestiečiui į pagalbą žadėjo suskubti policijos pareigūnai.

Klaipėdos centre – Danės ir Liepų gatvių užkaboriuose girtaujančius, narkotikus vartojančius ir kitaip lėbaujančius vaikinus kelis mėnesius filmavęs klaipėdietis kol kas tvarkos savo kieme nepasiekė, tik sulaukė nepadorių chuliganų gestų. Miestiečiui į pagalbą žadėjo suskubti policijos pareigūnai.

Vaizdelis užkariavo internetą

Klaipėdiečio įrašas apie jo kieme vykstančias orgijas populiariame interneto puslapyje sulaukė 2,2 tūkst. žiūrovų dėmesio. Slaptosios kameros savininko sumontuotas siužetas sudomino ir 1-ojo policijos komisariato pareigūnus.

Pareigūnai suskubo aiškintis, kokie veikėjai Danės g. 35-ojo ir Liepų g.  38-ojo namo kiemus pavertė vieša landyne, kur geriamas alkoholis, skamba keiksmai, o mėginantiems sudrausminti lėbautojus, atkišamas nuogas užpakalis ar rodomas kitas nepadorus gestas.

Dvylikos su puse minutės trukmės filmuke matyti, kad buvo įamžinti tie patys kiemai. Iš sumontuotų vaizdelių galima spėti, kad jaunųjų chuliganų gyvenimas buvo stebimas keičiantis metų laikams.

„Nežinome šio gyventojo ketinimų. Gal jam įgriso tokia kaimynystė? Gal žmogus nutarė užfiksuoti, kas dedasi jo kieme?“ – spėliojo filmuotą medžiagą peržiūrėjęs 1-ojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Busilas.

Prieš kamerą – pliku užpakaliu

Vaizdo įrašas prasideda nekaltai. Keturi jaunuoliai spardo kamuolį. Netyčia vieno jų spirtas kamuolys pataiko ant gatvės bordiūro sėdėjusiam stambokam vaikinui į galvą. Paaiškėja, kad sunkiai ant kojų pastovintis jaunuolis po smūgio keliolika minučių svirduliuoja po kiemą. Atrodytų, lyg jaunas vyras būtų neblaivus.

Toliau vaizdo siužetas montuojamas iš rudenį ar žiemą filmuotų epizodų. Vaizdo kamera užfiksuoja, kaip jaunuoliai rausvos spalvos autobusiuku kieme, jaunimo žargonu tariant, svilina padangas.

Iš po automobilio netrukus ima virsti dūmai, girdėti cypiančių padangų garsas.

Panašu, kad kiemo chuliganai gerai žinojo, kad yra stebimi ir net filmuojami – siužete netrukus pasirodo sulėtintas kadras, kuriame švyti vieno iš kieme siautėjančių jaunuolių plikas užpakalis.

Kiek toliau matyti, kaip ant gatvės bordiūro susėdę kažką iš plastikinių butelių gurkšnoja 8 jaunuoliai. Kai kurie jų, panašu, nepilnamečiai.

Vaizdo kameros savininkui ne tik nuogo užpakalio vaizdeliu kompanija mėgino pasakyti, kas šio kiemo šeimininkas. Vienas iš jaunuolių virš galvos tiesiai į vaizdo kamerą iškėlė ranką su ištiestu viduriniuoju pirštu.

Tačiau drąsuolius vaizduojantys chuliganai vis tiek veidelius puolė slėpti už kieme augančių eglių.

Kieme svaiginasi narkotikais

Akivaizdu, kad viešai geriantys, čia pat kieme gamtinius reikalus atliekantys bei agresiją demonstruojantys jaunuoliai pragaru pavertė ne tik juos filmavusio klaipėdiečio, bet ir jo kaimynų gyvenimą.

Budulių pravardę savo siužeto herojams užklijavęs klaipėdietis užfiksavo ir tai, kaip įsiaudrinusi kompanija aiškinasi santykius virsdama iš autobusiuko, kuris ką tik įsuko į kiemą. Nėra aišku, dėl ko susikibo du jaunuoliai ir besigrumdami voliojosi ant grindinio. Agresyvių vaikinų stumdymasis labiau panašus į primatų patinų santykių aiškinimąsi.

Tolimesnis siužeto vaizdelis verčia sunerimti, ką iš tiesų pro langus metų metus stebi centrinės miesto dalies gyventojai.

Viduryje dienos, besislėpdama už perregimų krūmų, trijulė viešai vartoja narkotikus. Iš pradžių kompanija mėgina rūkyti kvaišalus. Vienas, kaip matyti, daugiau patirties turintis vyriokas dryžuota kepure moko, kaip traukti dūmą iš savotišku kaljanu tapusio tuščio plastikinio butelio.

Apsukus jį ratu, kompanija, panašu, pakankamai neapsvaigo. Netrukus svaigalų „žinovas“ ištraukia iš kišenės neaiškių tablečių ir jas padalija svirduliuojantiems sėbrams.

Tai, kad šiame rajone po gyventojų langais nuolat girtaujama, įrodo ir kitas lėbaujančios kompanijos vaizdelis.

Penkių jaunuolių būrelis ratu siunčia degtinės butelį, jo turinį užgerdami sultimis. Kitame vaizdelyje jau kiek gausesnis būrys jaunuolių viešoje vietoje gurkšnoja alų.

Veikėjus išaiškino

Visus šiuos vaizdus peržiūrėjo Klaipėdos 1-ojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai. Jiems užteko poros dienų, kad beveik visi vaizdo siužeto veikėjai būtų nustatyti.

Ir nors jaunųjų chuliganų asmenybės žinomos policijai, kol kas už tokius „žygdarbius“ šių veikėjų pareigūnai negali nubausti.

„Už alkoholio vartojimą viešoje vietoje tikrai galima būtų nubausti. Aiškiai viskas matyti. Žmogus turbūt ilgai filmavo. Tačiau pilietis, kuris tai užfiksavo, galėjo bent paskambinti į policiją. Negaliu pasakyti, ar žmogus kreipėsi į mus. Nežinau šio piliečio motyvų, gal jis ir skambino į policiją, gal nebeapsikentė tokios netvarkos, todėl ir nufilmavo visą kiemo gyvenimą“, – svarstė M.Busilas.

Pareigūnai ėmėsi aiškintis, kas iš tiesų dedasi pačiame miesto centre esančių namų kiemuose. Jie mėgina susisiekti su internete paplitusio filmuko autoriumi.
„Gal buvo koks nors konfliktas? Gal žmogus nenorėjo skambinti policijai, nes pabijojo, kad bus susidorota? Juk visokių žmonių yra“, – samprotavo 1-ojo policijos komisariato viršininkas.

M.Busilas prisiminė neseniai internete paviešintą siužetą, kurį Vievyje užfiksavo policijos kameros. Girtų jaunuolių kompanija stabdė miestelio gatve važiuojantį automobilį.

Du vaikinai kone gulinėjo ant sustabdytos mašinos variklio dangčio. Chuliganai automobilio vairuotojui ir keleivei rodė nepadorius gestus, vienas jų nusimovė kelnes ir atkišo nuogą užpakalį.

„Tačiau šiuo atveju žmonės suskubo policijai paskambinti ir patruliai tuojau pat sulaikė chuliganus“, – pastebėjo pareigūnas.

Uodegos neprikirps

1-ojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Aidas Šlečkus pasibjaurėjo vaizdelio turiniu.

„Čia ne tik negražu, bet ir neteisėta tokia veikla. Šiuos veikėjus būtų galima patraukti atsakomybėn už gėrimą viešoje vietoje, už šlapinimąsi. Tik viena bėda, žmogaus filmuotoje medžiagoje nėra datos. Norint išaiškinti nusikaltimą ar nusižengimą, privalu įrodyti ne tik veikos padarymo vietą, bet ir nustatyti tikslų laiką“, – teigė A.Šlečkus.

Pareigūnas apgailestavo, kad tokios gyventojo pastangos nueis šuniui ant uodegos.

„Būtų geriau buvę, jei jis filmuodamas dar būtų surinkęs 112 telefono numerį. Tada žmogus pats būtų įsitikinęs, kaip veikia policija“, – kabėjo A.Šlečkus.

Visgi Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai pripažino, kad Danės gatvės užkampis, kur dažniausiai renkasi girtauti pamėgę jaunuoliai, pareigūnams gerai žinomas.

Pareigūnai tikino, kad nufilmavus daromą nusikaltimą pradėti bylą pakaktų tik vaizdelio kopijos.

„Juk daug kas dabar automobiliuose naudoja vaizdo registratorius. Pakanka užfiksuoti nusižengimą kelyje ar nufotografuoti draudžiamoje vietoje stovintį automobilį ir pažeidimą padaręs vairuotojas susilauks baudos. Tik reikia, kad būtų pažymėta įvykio data. Gerai, kad žmogus atlieka pilietinę pareigą. Tačiau darbą reikia padaryti iki galo. O dabar atrodo, kad įmetė žmogus akmenį į vandenį ir iš už kampo žiūri, kas čia bus. Bangos sukeltos, o iš to – mažai naudos“, – pabrėžė A.Šlečkus.

 

GALERIJA

  • Uostamiesčio centre – girtų jaunuolių orgijos
  • Uostamiesčio centre – girtų jaunuolių orgijos
  • Uostamiesčio centre – girtų jaunuolių orgijos
  • Uostamiesčio centre – girtų jaunuolių orgijos
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

juokai

„Nežinome šio gyventojo ketinimų.--tikriausiai mano kad jam smagu šalia tokių gyventi.

Zinovas

O ir pats autorius megsta prigeres su sautuvu lakstyt. Neveltui jo pravarde yra gaidys.

Vėtra

Tokie ir panašūs vaizdai jau nebestebina senamiesčio gyventojų, ypač gyvenančių naktinių barų kaimynystėje.Anot šios dienos (n 04.07) "Karšto telefono" komentatoriaus Vaidoto, (reikia manyti reiškiančio tų pačių barų savininkų nuomonę ar pats juo ir yra), aprašoma situacija, puošia miestą. Mieste turi skambėti keiksmažodžiai, lietis upėmis alkoholis, pakampiai primy..., herojai voliotis nuogais užpakaliais. Kai kam tai - senamiesčio gaivinimas. Skambinti 112 - beprasmiška.Rašyti skundus Savivaldybei- beprasmiška. Smerkti tuos nufilmuotus, būsi išsiųstas į kaimą. Štai toks mūsų mentalitetas ir nieko čia nepakeisi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS