Uostamiesčio eglutę nušlavė rinkimai? | Diena.lt

UOSTAMIESČIO EGLUTĘ NUŠLAVĖ RINKIMAI?

Nė vienas iš trijų pasiūlymų, kuriuos verslininkai pateikė Klaipėdos savivaldybei Atgimimo aikštės eglutės ir papuošimų nuomos konkurse, miestui neįtiko. Antro konkurso skelbti nebėra laiko. Tačiau miesto atstovai tikino, jog viena pagrindinių miesto aikščių nepuošta tikrai neliks.

Konkursas – be laimėtojų

Iki Kalėdų likus apytikriai dviem mėnesiams, pakibo klausimas, kaip per didžiąsias metų šventes bus padabinta Atgimimo aikštė.

Klaipėdos miesto savivaldybė numatė pirkti kalėdinės eglės Atgimimo aikštėje su papuošimo elementais nuomą. Tiekėjo pasiūlymo kaina negalėjo viršyti 51 tūkst. eurų su PVM.

Dėl šių paslaugų teikimo konkurse varžėsi trys įmonės. Ir nė viena nelaimėjo, nes pasiūlymai nepasirodė tinkami.

Galimas dalykas, kad tokiam atsargumui įtakos turėjo ir pernykštis visuomenės pasipiktinimas dėl brangokos Atgimimo aikštės kalėdinės puošybos.

Pernai netikrą eglutę puošė pusketvirto tūkstančio dirbtinių aukso spalvos eglišakių, šviesos girliandos, šviečiančios dekoracijos, tradiciniai kalėdiniai žaislai ir jūriniai elementai.

Viso to nuomos kaina pernai siekė 34 tūkst. eurų. Šiemet Atgimimo aikštę planuota papuošti už 51 tūkst. eurų.

"Kažkur jau matyta"

Dienraščio žiniomis, šių metų konkurse dalyvavo ir pernykščiai Atgimimo aikštės puošėjai, bet konkurso nelaimėjo.

Esą jų pasiūlyta konstrukcija gal buvo ir graži, bet tarsi "kažkur jau matyta", teigė viešumo nepanoręs savivaldybės atstovas.

Pernai iš viso kalėdinei miesto puošybai bei renginiams buvo skirta 300 tūkst. eurų.

Šios sumos visuomenėje ir tarp kai kurių politikų tada sukėlė ažiotažą, esą suma buvo per didelė. Neabejotinai ir šiais metais kalbų mieste laukta įvairių, įvertinus tai, kad artėja rinkimai.

Galimas dalykas, būtent būsimieji savivaldybių rinkimai ir padėjo apsispręsti ieškoti kitokio, pigesnio Atgimimo aikštės puošimo varianto.

Ieškos kito sprendimo

Taigi tokios eglutės, kokia buvo pernai ir užpernai Atgimimo aikštėje, šiais metais nebus.

"Šiemet pasiūlymai pateikti konkurse komisijai pasirodė netinkami. Bet aikštė vis tiek bus kažkaip papuošta, tik dar neapsisprendėme, kaip. Nes antro pirkimo mes surengti nespėsime", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Vienas variantų gali būti, kad Kalėdoms puošti Atgimimo aikšte bus pasiūlyta miesto mokiniams. Galbūt čia išdygs nedidelių eglučių "miškas", o gražiausios eglutės galėtų būti apdovanotos iš specialaus piniginio prizų fondo.

"Mums dabar tos lėšos, kurios buvo planuotos Atgimimo aikštei, liko, jei jas mums leis panaudoti, nupirksime dar girliandų, kitų puošmenų. Beje, šiemet kalėdiniai papuošimai jau pasieks Debreceno gatvę, mūsų tikslas – ateityje šventėms miestą puošti iki prekybos centro BIG. Miesto puošyba Kalėdoms jau prasidėjo", – tvirtino I.Šakalienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Papuoš atgimimo aikštę mokytojai, mokiniai už ačiū, už tėvelių pinigėlius, mokytojai iš savo algos... Pinigų mokyklos tokiems dalykams,_šventėms_neskiria. Sukitės, kaip norite.

Hahaha

Sakaliene nutarė nuplauti pinigus į rinkimus ir pakinkyti vaikus kuriems dovanos kinietiškai sūda pati pigiausia,taip tokios sumos tai nesąmonė kai minimumas 390 iš kur tokios kainos ,aišku ,kad plovykla rinkimams,tokia boba sakaliene vyt lauk ir ką ji veikia ,ir nevykusį vagis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS