Uostamiesčio gatvėje – nauji draudimai | Diena.lt

UOSTAMIESČIO GATVĖJE – NAUJI DRAUDIMAI

Panevėžio gatvės gyventojams teks pasukti galvas, kur palikti savo automobilius. Dalyje šios gatvės mašinas bus uždrausta statyti visiškai, kituose ruožuose – dienos metu.

Panevėžio gatvės plotis siekia apie septynis metrus. Kai kur yra įrengtos automobilių stovėjimo vietos, kitur mašinos paliekamos važiuojamojoje dalyje, o tai trukdo eismui.

Yra sudėtinga prasilenkti dviem transporto priemonėms.

Atkreipiamas dėmesys, kad šia gatve kursuoja ir 18 maršruto miesto autobusas. Šiam taip pat tenka laviruoti tarp sustatytų šonuose mašinų, kad prasilenktų su važiuojančiomis.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė tvirtino, kad Panevėžio gatvės daugiabučiai namai statyti prieš 40–50 metų. Jų kiemuose yra mažai vietų mašinoms palikti.

Taip pat šioje gatvėje yra vaikų lopšelis-darželis, į kurį tėvai transporto priemonėmis atveža vaikus, yra priversti sustoti, išlipti, nuvesti atžalą į įstaigą.

Tad visiškai uždrausti automobilių stovėjimo nesiūlyta. Atkreiptas dėmesys, kad tokiu atveju dar labiau pasijaustų vietų mašinoms trūkumas.

Siūlyta gatvėje prie išvažų iš kiemų palikti apie 30 metrų ilgio ruožus automobiliams prasilenkti, o stovėjimą visiškai uždrausti dešinėje pusėje.

Kairėje pusėje mašinos negalėtų būti paliekamos darbo dienomis darbo valandomis. Tokia tvarka taikoma Sausio 15-osios, Vingio gatvėse, Statybininkų prospekte. Teigiama, kad taip organizuojant stovėjimą pavyktų išsaugoti 30 vietų automobiliams.

Saugaus eismo komisija pritarė tokiems siūlymams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Romas

"....Vytautas Paukštė tvirtino, kad Panevėžio gatvės daugiabučiai namai statyti prieš 40–50 metų." Aš Vytauto norėčiau paklausti kaip jam su atmintimi ? Nuotraukoje namai pastatyti prieš kelis metus, o ne 40-50 metų.

Ž

Klausimas kodėl autobusas išvis lenda į tuos kiemus? Nuo kada autobusas iki įėjimo veža?

aaa

Kodėl pirkdami auto ne galvojat kur ji paliksit?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS