Uostamiesčio gatves valyti trukdo stovintys automobiliai | Diena.lt

UOSTAMIESČIO GATVES VALYTI TRUKDO STOVINTYS AUTOMOBILIAI

Klaipėdos gatves valantys rangovai pabrėžia, kad pastatyti gyventojų automobiliai trukdo išvalyti užpustytas gatves. Siekiant išspręsti šią problemą, daugiabučių namų gyventojų bus prašoma mašinas palikti kitur.

Pasak Klaipėdos mero pavaduotojo Arūno Barbšio, nors valančios technikos padaugėjo, sniego visame mieste – kalnai.

"Sutarėme, kad Viešosios tvarkos skyrius bus informuotas apie tai, kokiose vietose tų problemų yra, ir bus ieškoma savininkų, kad šie patrauktų savo automobilius, nes yra tokių vietų, kur valanti mašina tiesiog negali važiuoti", – sakė pašnekovas.

Sinoptikai prognozuoja, kad vėl keisis orai, sniegas veikiausiai ir vėl užpustys kelius, gyventojams teks bristi per pusnis, tad pasiruošti reikėtų iš anksto.

Šiuo metu negalima pasakyti, kad gatvės nenuvalytos, nors kai kurios valomos tik dabar.

"Valymo konkursai, kuriuos buvo paskelbusi savivaldybė, neįvyko laiku. Darbas vyksta turimomis apimtimis. Šiuo metu negalima pasakyti, kad gatvės nenuvalytos, nors kai kurios valomos tik dabar. Yra jų eiliškumas. Žiema yra žiema. Visada laukiame sniego, o kai sulaukiame, turime suprasti, kad yra tokios sąlygos, ir nepatogumų turime visi", – teigė A. Barbšys.

Nusiskundimų iš gyventojų uostamiesčio savivaldybės darbuotojai sulaukia išties nemažai. Vieni juos rašo internetu, kiti skambina ir praneša adresus, kurias gatves reikia nuvalyti.

Anot A. Barbšio, daugiabučių namų administratoriai patys turėtų organizuoti sniego valymą kiemuose ir įvažose į kiemus.

"Kalbėjome su mūsų Viešosios tvarkos skyriumi, kad reikėtų paraginti administratorius, kurie turi rūpintis įvažomis į kiemus ir kiemų aikštelėmis, taip pat namų bendrijas, kurios turi išvalyti ne tik takus, paberti smėlio priėjimuose prie laiptinių, bet taip pat išsivalyti ir įvažas į kiemus", – kalbėjo mero pavaduotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Ne

stovintis automobiliai trukdo, o savos chebros palikti automobiliai, o savos chebros godumas. Štai Autobusų parkas net ir norėdamas nelabai turi kuom valyti, bet tai nesutrukdė jam gauti riebų kąsnelį. Ateity žadėjo autobusams pritaisyti sniego verstuvus.

RUMPIŠKĖS BENDRIJA UŽVERTĖ ŠALIGATVIUS

Ryšininkų gatvė nematė nė vieno valytuvo. Šaligatviai užversti. Dar ir Rumpiškės bendrija bandydama valyti kiemą, užvertė šaligatvius sniegu

idomu

Sniegas netrukdo valyti gatvių?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS